Топ-10 містичних фільмів
Топ-10 містичних фільмів

Топ-10 містичних фільмів

У найбільш пронизливих містичних фільмах страх викликають не монстри і жахливі істоти, а думка про щось незрозуміле, що лежить далеко за межами людського сприйняття. Саме те, що ми не бачимо, але чомусь точно знаємо, що «це» є – лякає найдужче.

Мати! (2017)

Молода сімейна пара спокійно живе в їхньому заміському будинку. Вони перебудували цей будинок, продумавши в ньому кожну деталь, щоб зробити з нього райське містечко. Одного разу на порозі будинку з’являється чоловік, який потребує тимчасового житла. Слідом за ним приходить і його дружина. Непрохані гості викликають хвилювання у господині будинку.

Щоб зберегти сімейне щастя чоловікові й жінці доведеться підлаштовуватися під нові, неймовірно складні і незрозумілі умови. Потрібно витримати всі труднощі та вижити в нелюдській боротьбі в цьому кошмарі, який почався після простого стуку в двері.

Воно (2017)

Фільм заснований на першій частині книги Стівена Кінга «Воно – Клуб Невдах». Ця частина розповідає про сімох дітей, яких тероризує невідома істота, що черпає силу зі страху, ненависті та розчарування.

Коли в містечку Деррі, штат Мен, починають пропадати люди, невелика група дітей об’єднується проти своїх найстрашніших кошмарів, які уособлює злий клоуна на ім’я Пеннівайз. Його історія вбивств і насильства налічує вже не одне століття.

Анабель: Створення (2017)

Лялькар та його дружина втратили єдину доньку. Коли біль втрати трохи притихла, подружжя почало налагоджувати своє життя. Дізнавшись про те, що дитячий будинок неподалік від місця де вони живуть закривається, нещасна пара запрошує в свій дім декількох дівчаток-сиріт і їх опікунку.

Однак радість дівчаток від знайденого дому виявилося недовгою. Незабаром їх починає переслідувати злий дух Анабель, який вселився в одну з ляльок господаря будинку. Вона відчула страх беззахисних дівчат і хоче пограти з ними в свої жорстокі, жахливі ігри.

Астрал (2010, 2013, 2015, 2018)

Страшна історія, яка пов’язує усі фільми франшизи почалася коли Рене, її чоловік Джош і їхні діти Далтон, Фостер і Келлі переселилися в новий будинок. Вони ще не встигли розпакувати всі коробки, а в будинку почали відбуватися дивні речі, які лякають всіх. Запрошений фахівець з паранормальних явищ, побачив привидів в будинку. А провівши обстеження Далтона, який впав у кому, парапсихолог прийшов до висновку, що хлопчик вийшов в астрал. І тільки батько може його врятувати.

У другій частині сім’я возз’єднується і переїжджає в будинок матері Джоша, Лоррейн. Все має бути добре, але події минулого продовжують їх мучити. Фільм має дві паралельні лінії розповіді, де основні події відбуваються в дитинстві Джоша.

Події третього фільму розгортаються за кілька років до події в сім’ї Ламберт. У наступному фільмі Еліс Райнер продовжує досліджувати надприродні заворушення, що відбуваються в будинку сім’ї в Нью-Мексико, в якому вона жила в юності.

Присутність величі (2012)

П’єтро мріє стати відомим актором. В надії урвати шматок слави він переїхав до Риму, де відразу ж він знайшов простору і підозріло дешеву квартиру. Спочатку П’єтро зауважив, що речі змінюють свої місця, потім почав чути моторошні звуки.

Зрештою перед ним у всій своїй красі постало ціле сімейство елегантних привидів, учасників Опору. Вони просять знайти зниклу в день їх загибелі актрису трупи — без неї вони не можуть знайти чи то свободу, чи то спокій.

Сіністер (2012)

Автор популярних трилерів перебуває в довгій творчій кризі. Сподіваючись знайти натхнення і бажаючи заощадити на оплаті житла, з усім своїм сімейством він переїжджає в провінційне містечко. Там вони оселяються в старому будинку, що зберігає похмуру таємницю.

З’ясовується, що колишні мешканці котеджу були вбиті. За рік до подій, що відбуваються у фільмі, сусіди виявили їх повішеними на задньому дворі.

Письменник випадково знаходить відеозаписи, які є ключем до таємниці злочину. Але ніщо не дається задарма: в будинку починають відбуватися жахливі речі й тепер під загрозою життя його близьких.

Сомнія (2015)

Молоде подружжя, яке втратило свою єдину дитину, намагається подолати душевний біль, давши іншій дитині право жити в їх сім’ї. Вони беруть з притулку восьмирічного Коді. Рідна мама хлопчика померла, а перші названі батьки відмовились від нього.

А все тому, що всиновлений хлопчик є ангелом і демоном одночасно. Його сни матеріалізуються. З одного боку, це дає можливість подружжю бачитись зі своєю померлою дитиною, а з іншого – іноді Коді сняться кошмари.

Казка казок (2015)

Навіть у казкових державах часом трапляються величезні розчарування і проблеми. Наприклад, у Королівстві Диких гір правитель так зайнятий своїми захопленнями, що готовий віддати свою красуню дочку в руки страшного орка.

А в Королівстві Долини Туманів панівне подружжя вже зневірилася у спробах завести спадкоємця, але одразу дізналося таємницю, що здатна допомогти їм. І в Стрімчаку все не так просто, як здавалося, правитель умудрився закохатися в голос старшої жінки.

Лімб (2013)

Ліза Джонсон готується відзначити своє 16-річчя разом з молодшим братом і улюбленими батьками. Однак Ліза підозрює, що не все так гладко: дівчинці здається, що її сім’я постійно по колу проживає один і той же день.

Ті ж події, ті ж рішення, ті ж дії. Все по колу, кожен день, протягом уже декількох років. І ні вирватися, ні змінити нічого неможливо. Дівчина-привид вирішується розплутати таємницю тривалої петлі часу і стикається зі злими духами їх власного будинку.

Відьма (2015)

Новий світ охоплений справжнім вогнем релігійного фанатизму, в якому намагаються знищити все, що має хоч якийсь зв’язок з надприродним: від старих книг філософів, до людей, звинувачених в чаклунських уміннях.

Головні герої стають очевидцями існування надприродних сил і їх гніву. Сім’я колоністів залишає плантацію і відправляється на відокремлену ферму, розташовану недалеко від густого лісу. Незабаром в сім’ї відбувається страшна трагедія – зникає їх немовля.

Источник материала
loader
loader