5 кращих ролей Алісії Вікандер
5 кращих ролей Алісії Вікандер

5 кращих ролей Алісії Вікандер

Алісія народилася в 1988 році в Гетеборзі. Її мати – відома шведська акторка Марія Вікандер, а батько – психіатр. Після розлучення батьків, дитинство майбутньої актриси проходило між заміським будинком батька і театральним лаштунками, куди її постійно брала з собою мати.

На думку шведської красуні, у неї було чудове дитинство. З одного боку, у матері вона була єдиною дитиною, і жінка ні в чому не відмовляла своїй доньці. З іншого боку, її приїзду завжди була рада велика і дружна сім’я батька.

З дитинства Вікандер займалася балетом. Вона присвятила йому дев’ять років. Алісія вчилася в шведській Королівській балетній школі і встигла з’явитися в постановках «Знедолених» і «Звуків музики» на сцені Гетеборзького опери. Але коли став вибір між балетом і кіно – дівчина вибрала останнє.

У шкільному віці Вікандер почала зніматися в шведських серіалах. У повнометражному кіно вона дебютувала в 21 рік у фільмі «Піднесення». Алісії відразу ж дісталася головна роль, за яку вона отримала премію в категорії «Висхідна зірка» на кінофестивалі в Стокгольмі. Також саме за цю роль вона отримала приз на київському кінофестивалі «Молодість».

Після цієї роботи відомий шведський режисер Елла Лемхаген запрошує Алісию в свій фільм «Королівські коштовності» (2011) також на головну роль. Для Алісії її друга велика робота в кіно стає проривом, адже фільм отримує овації і приз Берлінського кінофестивалю.

Слідом вона отримує головну роль юної королеви Кароліни Матильди в драмі Миколи Арсел «Королівський роман» (2012) – і фільм знову отримує нагороди Берлінського кінофестивалю.

Широку масову популярність актрисі приносить робота в амбітному британському проекті Джо Райта «Анна Кареніна» (2012) з Кірою Найтлі та Джудом Лоу в головних ролях.

У цій адаптації знаменитого твору Алісія грає невинну російську дворянку Кітті. Після прем’єри Британська академія охрестила Вікандер багатообіцяючою молодою актрисою, після чого зірка переїхала в Лондон.

Свої особисте життя Алісія Вікандер ретельно приховує від широкої публіки. Шанувальникам вдалося дізнатися небагато. Під час зйомок фільму «Світло в океані» у шведській красуні виник роман з колегою – актором Майклом Фассбендером. В 2017 році пара почала жити разом.

У 2016 році на врученні премії «Оскар» Алісія Вікандер була відзначена як найкраща актриса другого плану за роль датської художниці Герди Вегенер у фільмі «Дівчина з Данії». У цьому ж році вона була номінована на премію «Золотий глобус» у двох номінаціях та нагороджена премією Гільдії продюсерів США за кращу жіночу роль.

Королівський роман (2012)

Фільм розповідає про події, що відбувалися в Данському королівстві в середині 18-го сторіччя. Юна королева Кароліна-Матильда ненавидить свого психічно хворого чоловіка — Крістіана VII. Він більше полюбляє проводити час з повіями, а не з коханою дружиною.

Але поява в свиті короля німецького лікаря Йоганна Фрідріха Струензе вносить серйозні корективи в життя Кароліни, яка закохується в красеня доктора.

Світло між двох океанів (2016)

Ізабель познайомилась зі своїм чоловіком Томом під час Першої світової війни. І лише після її завершення закохані змогли створити сім’ю. Вони побудували будинок на острові, де Том працював на маяку.

Невдовзі подружжю довелось пережити горе, у них народилась мертва дитина. Ізабель замкнулась в собі, повністю розчарувалась. Але життя дало їй шанс відчути себе матір’ю, коли до острова причалив човен з бездиханним тілом мужчини і маленькою дівчинкою.

Дівчина з Данії (2015)

У основу сюжету фільму покладено реальну історію життя данського художника 20-х років ХХ століття Ейнара Вегенера — першого чоловіка, що зважився на операцію зі зміни статі. Бажаючи допомогти своїй дружині, Ейнер погоджується трохи побути моделлю та позувати в жіночих вбраннях для портрета їх спільної подруги, танцівниці Улли.

Одягнувшись в жіноче вбрання, Ейнер відчув дивне почуття комфорту та задоволення. Він все частіше і частіше став замислюватися про те, що повинен був бути народжений жінкою, що хоче бути дівчиною і готовий на все, що завгодно, заради здійснення цієї мрії.

Ex Machina (2015)

Молодий програміст Калеб, який працює в великій компанії, стає переможцем конкурсу. Він відправляється в приватний будинок у горах, який належить гендиректору його компанії Нейтану. Там Калеб стає учасником дивного експерименту. У процесі йому доведеться співпрацювати з штучним інтелектом, який укладено в тіло красивої жінки.

Герой починає спілкуватися з Євою, яка за своїм мисленням дійсно дуже схожа на звичайну дівчину. І чим більше він з нею спілкується, тим більше переконується в тому, що Нейтан йому недоговорює щось дуже важливе.

Тюльпанова лихоманка (2017)

Фільм розповідає романтичну історія, що відбувається у Нідерландах XVII столітті. На тлі тюльпанового божевілля багатий торговець Корнеліс одружується з красунею Софі. На честь одруження Корнеліс замовляє їх сімейний портрет.

Але поступово робота над картиною переростає для художника і Софі в дещо більше. Вони закохуються і вирішуються зайнятися квітковим бізнесом, в надії, що це дозволить їм бути разом.

Источник материала
loader
loader