Доводиться навіть ховатися в "норах" окупантів: як воюють ЗСУ на Бахмутському напрямку
Доводиться навіть ховатися в "норах" окупантів: як воюють ЗСУ на Бахмутському напрямку

Доводиться навіть ховатися в "норах" окупантів: як воюють ЗСУ на Бахмутському напрямку

Для наших Сил оборони важливо тримати під вогневим контролем трасу Опитне – Курдюмівка. Про це 24 Каналу розповів офіцер Національної гвардії України Олександр Дорошенко, зауваживши, що умови для наступу за залізницею є досить складні.

Які завдання стоять перед ЗСУ

Військові намагаються закріпитися, щоб мати змогу рухатися далі від посадки до посадки. Але територія прострілюється, тому навіть 50 – 100 метрів даються дуже важко.

Ми намагаємось наступати у бік дороги Бахмут – Горлівка, по якій проходить логістика ворога. Хоч і наступаємо, але ворог перебуває близько від Кліщіївки, тому ситуація дуже складна,
– розповів Олександр Дорошенко.

На заваді просуванню стають дощі й загалом рельєф місцевості. Під час наступу не завжди є можливість окопуватися, через те, що земля тверда.

"Тут посадки, тверда земля, тому дуже важко. Фактично треба ховатися в тих норах, які зробили росіяни", – додав офіцер.

Офіцер Національної гвардії України розповів про бої на Бахмутському напрямку: дивіться відео

Як наступає ворог

Раніше підрозділ Олександра Дорошенка воював у Серебрянському лісництві, що на Луганщині. Там бойові дії дещо відрізнялися від ситуації з Бахмутом.

Це була досить велика територія, а відрізок, на якому ми зараз, – менший. Ворог використовує практично те саме озброєння: авіацію, міномети, можливо, менше бронетехніки,
– зауважив офіцер.

Якщо у Серебрянському лісництві росіяни більше стріляли танками, використовували броню, то в районі Бахмута інша специфіка й техніка не завжди потрібна.

"Тут відкрита місцевість, вона продивляється. Якщо ворог виводить техніку, то по ній можна добре відпрацювати", – підкреслив Дорошенко.

ЗСУ просуваються біля Бахмута: що відомо

  • Ситуація поблизу Бахмута складна, але контрольована. ЗСУ просуваються, тому окупанти змушені відходити далі від траси Горлівка – Бахмут. Позиції ворога погіршуються, тож він мінує поля, проїзди, щоб хоч якось стримати наш рух.
  • У вересні 2023 року українські військові звільнили Кліщіївку, яка є одним із найважливіших флангів Бахмута. Воїни 80 окремої десантно-штурмової бригади, які звільняли населений пункт, показали, як тепер виглядає територія. На кадрах видно, що Кліщіївка перетворилася на суцільні руїни.
  • Українським бійцям вдалося розбити російських штурмовиків, які хотіли захопити наш опорний пункт на Бахмутському напрямку. Окупантів зупинили вогнем з мінометів та гранатометів, а ворожу техніку знищила артилерія ЗСУ.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны