17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Припадає пилом. Крутоголов шокував інформацією, де зараз пам'ятник Поплавській, який збудували на гроші "Дизель Студіо"
Припадає пилом. Крутоголов шокував інформацією, де зараз пам'ятник Поплавській, який збудували на гроші "Дизель Студіо"

Припадає пилом. Крутоголов шокував інформацією, де зараз пам'ятник Поплавській, який збудували на гроші "Дизель Студіо"

Пам’ятна скульптуру на честь Марини Поплавської, яку колеги-дизелівці замовили після її загибелі у відомих українських архітекторів, досі знаходиться в майстерні митців. Через цей пам’ятник, який мали встановити в центрі Житомира, кілька років тому розгорілася суперечка між командою "Дизель Студіо" та сестрою Марини Поплавської.

"Тепер пам’ятник припадає пилом", – нарікає художній керівник "Дизель Студіо" Єгор Крутоголов. Про це він розповів в інтерв’ю OBOZ.UA

Нагадаємо, акторка "Дизель-шоу" Марина Поплавська загинула в ДТП 20 жовтня 2018 року. Марина з колегами поверталася з львівських гастролей у Київ. Під час зіткнення вантажівки з автобусом, де перебував колектив, Марина сиділа поруч з водієм – жінка загинула на місці.

Після смерті колеги дизелівці в пам'ять про неї вирішили замовити пам’ятну скульптуру, яку мали встановити в центрі міста Житомира, звідки родом Марина Поплавська. Скульптуру, яку виготовили художники-скульптори Віктор Рябов, член Національної спілки художників, України, та Богдан Рябов, планували встановити в сквері на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні. Однак найближчій родичці артистки – сестрі Людмилі – ця ідея не сподобалася.

На своїй сторінці у Facebook вона висловила невдоволення тим, що артисти не погодили з нею скульптуру. "Я перепрошую, але саме зараз пам'ять перетворюється в розважальний атракціон "Фото з зіркою". Паркова скульптура немає нічого спільного з моєю рідною людиною. Ця скульптура – спотворення образу Маріанни Поплавської як вчителя, обдарованої акторки, гордості батьків, носія католицьких традицій", – написала Людмила в блозі.

В одному зі своїх інтерв’ю художній керівник "Дизель Студіо" теж прокоментував ситуацію. "Ми хотіли поставити пам'ятник. Ми його зробили. Навіть два. Ми зробили пам'ятник для цвинтаря, а також для міста – в Житомирі, але сестра Марини не дозволяє нам його поставити", – розповів Єгор Крутогрудов в бесіді з блогером Славою Дьоміним.

В розмові з OBOZ.UA Крутогрудов нарікнув, що ситуація ніяк не змінилася: "Скульптурна композиція знаходиться в майстерні архітектора. Стоїть, припадаючи пилом".

Тим часом, сестра Марини Поплавської встановила пам’ятник відомій родичці на цвинтарі. Дизелівці відгукуються, що монумент красивий, вони часто бувають на місці захоронення колеги та подруги. "Зазвичай ми всі зустрічаємося, щоб вшанувати пам'ять Маринки, в день її народження – дев’ятого березня, – каже Єгор Крутоголов. – І кожного разу, коли приїжджаємо з концертом до Житомира. Приблизно місяць тому були в цьому красивому місті, заїхали до неї – поговорили".

Повне інтерв’ю з художнім керівником "Дизель Студіо" Єгором Крутоголовим читайте тут.

Раніше OBOZ.UA писав, що "Дизель шоу" зворушливо звернулись до Марини Поплавської,яка трагічно загинула в ДТП п’ять років тому.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом