РФ почала запускати замість “мопедів” “газонокосарки”: що відомо про нові дрони та у чому небезпека
РФ почала запускати замість “мопедів” “газонокосарки”: що відомо про нові дрони та у чому небезпека

РФ почала запускати замість “мопедів” “газонокосарки”: що відомо про нові дрони та у чому небезпека

Дві ночі підряд Росія атакує Україну не лише ракетами та Шахедами, а й дронами невизначеного типу. Чи становлять нові безпілотники загрозу для України – Фактам ICTV ексклюзивно розповів військовий експерт Олекса Руденко.

Що відомо про новий дрон

Цей безпілотник за його специфічний звук вже встигли прозвати газонокосаркою. У Повітряних Силах ЗСУ розповіли, що деталі дрону доволі прості і складаються із загальнодоступних компонентів.

– Є уламки, є рештки, видно з чого ворог їх складає. Фактично з AliExpress там куплені двигуни і таким чином противник буде їх застосовувати. Це вже не вперше, коли з простих матеріалів, як то кажуть, “з палок”, ліплять цей літак і запускають його в сторону нашої держави, – повідомив в ефірі телемарафону речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Планер же БПЛА також доволі простенький – “його можна зробити в будь-якому гуртку авіамоделювання”.

Зараз дивляться

Чи становить новий БПЛА загрозу для України

Все, що невизначено має певний тип небезпеки для нас, каже військовий експерт.

– Тобто наші сили ППО навчилися боротися з певними типами ворожих засобів, а тут з’являється невідомий засіб. Це може бути і власна розробка РФ, і розробка в результаті співпраці з Іраном. Це може бути постачання з Китаю якихось засобів, які нам до сих пір були не відомі. Ми вдосконалюємося, але і ворог теж не стоїть на місці. Я думаю, що протидію буде знайдено, але якою ціною ми ще не можемо сказати, – говорить Руденко.

На його думку, РФ на ряду з іншими засобами запускає і невизначений тип безпілотника, аби виснажити нашу ППО.

– Росія запускає велику кількість засобів для того, щоб сили ППО не змогли вчасно зреагувати, адже вони вже відслідковують цілу купу цілей. Таким чином, наша ППО пропускає ті цілі, які не входять в можливості відстеження. Так діє не лише Росія, а й ті ж самі ХАМАС, які масово використовують ракети, що є примітивними. Але оскільки їх багато, то навіть Залізний купол Ізраїлю не здатний їх всі перехоплювати, – каже військовий експерт.

Отже, новим типом зброї проти України ворог намагається розшматувати нашу систему ППО і знайти вражливі місця у протиповітряній обороні.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны