Вживані електромобілі дешевшають швидше автомобілів з ДВЗ
Вживані електромобілі дешевшають швидше автомобілів з ДВЗ

Вживані електромобілі дешевшають швидше автомобілів з ДВЗ

Автомобілі на електричній тязі втрачають у вартості швидше, ніж традиційні авто з двигунами внутрішнього згоряння.

Подробиці: Ціни на використані електромобілі у США у вересні впали на 32%, тоді як ціни на моделі з двигуном внутрішнього згоряння впали лише на 7%. Дані AutoTrader показують, що ціни на електромобілі з пробігом у Великій Британії в серпні впали на 23%, тоді як ціни на моделі з двигуном внутрішнього згоряння зросли принаймні на 4%. Дані від Deutsche Automobil Treuhand показують, що залишкова вартість трирічних електромобілів у Німеччині на 10% нижча за аналоги з двигуном внутрішнього згоряння.

У традиційних автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння ціна на вторинному ринку в основному залежить від пробігу та віку. У випадку електромобілів істотну частину вартості становить акумулятор, який зазвичай становить близько 40% вартості нового електромобіля.

Деталі: Зниження цін на використані автомобілі може вплинути на ціни нових електромобілів. Наприклад, безліч нових повністю електричних автомобілів було продано в Європі в 2021 році, і багато хто з них з'явиться на вторинному ринку в 2024 році, коли закінчиться термін лізингу.

Источник материала
loader
loader