Шойгу показали начебто на фронті в Україні
Шойгу показали начебто на фронті в Україні

Шойгу показали начебто на фронті в Україні

У російському Міноборони стверджують, що очільник відомства побував на Південно-Донецькому напрямку.

В Міноборони Росії заявили, що очільник відомства Сергій Шойгу начебто побував на фронті в Україні, де перевірив передовий пункт управління угруповання військ "Схід" на Південно-Донецькому напрямку.

Відповідне повідомлення з відео з’явилося в Телеграм-каналі Міноборони РФ 25 жовтня.

У заяві вказано, що у пункті управління Шойгу заслухав доповіді командувача угрупованням та офіцерів штабу про поточну ситуацію на фронті, характер дій противника і виконання окупантами бойових завдань на основних тактичних напрямках.

Зауважимо, що Шойгу зняли на відео у якомусь приміщенні на тлі різного озброєння та дронів. Це приміщення з невідомих причин камуфльоване маскувальними сітками зсередини.

На кадрах також показано, як міністр у вертольоті розглядає якісь мапи та документи. Він автивно жестикулював і навіть вдарив кулаком по столу. Водночас на відео чутно, що Шойгу вимовляє всього одну фразу: "Товариші офіцери". На решті ролика звуку немає.

В Міноборони РФ також вказали, що командувач угруповання "Восток" генерал-лейтенант Андрій Кузьменко доповів про виконання доручення Шойгу "щодо формування в підлеглих військах штатних підрозділів застосування БПЛА, укомплектування їх підготовленими фахівцями, а також забезпечення всіх підрозділів ударними і розвідувальними безпілотними комплексами, включно з FPV-дронами".

Кузьменко також розповів про особливості тактики дій штурмових загонів під час виконання бойових завдань із "захоплення штурмовими групами опорних пунктів ЗСУ".

До слова, 20 жовтня росіяни завили, що президент РФ Володимир Путін відвідав штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону, де заслухав доповідь про хід війни проти України.

  • “Такої немає у жодної армії світу”: під час демонстрації Шойгу нових ракет в однієї з них “відвалилася” боєголовка (відео)
  • Шойгу заявив, що РФ воюватиме до 2025 року: експерт пояснив, про що насправді цей блеф
  • СБУ ледь не знищила начальника Генштабу РФ Герасимова — WP
Источник материала
Поделиться сюжетом