20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто має платити за заміну лічильників? Роз’яснення обленерго
Хто має платити за заміну лічильників? Роз’яснення обленерго

Хто має платити за заміну лічильників? Роз’яснення обленерго

Лічильники потрібно періодично змінювати для правильного обліку обсягів електроенергії. Про те, хто має за це платити, розповідає Закарпаттяобленерго.

У повідомленні йдеться, що замінюються ті прилади обліку, у яких закінчився міжповірочний інтервал та які не пройшли періодичну повірку. Вони вважаються не придатними до застосування та вилучаються з  використання. Терміни заміни визначаються на основі нормативно-технічної документації.

Закарпаттяобленерго інформує, що якщо оператор системи вирішує провести заміну за власною ініціативою, наприклад, встановивши пристрої з кращими технічними характеристиками, то всі витрати він покриває сам. Під час планової заміни приладів обліку електроенергії для побутових споживачів оператор також оплачує всі пов’язані з цим витрати.

Також «Главком» писав, що Німеччина пообіцяла виділити додатково 195 млн євро на енергопостачання та виживання підприємств в Україні. Міністерка розвитку країни Свенья Шульце під час зустрічі зі своїм українським колегою Олександром Кубраковим зазначила, що тепло та електроенергія є ключовими для життєздатності населення України, особливо з огляду на зиму, тому Німеччина збільшує підтримку критичної української енергетичної інфраструктури.

Источник материала
Поделиться сюжетом