Мобілізація ув'язнених. Нардеп Рахманін пояснив пояснив, в чому небезпека
Мобілізація ув'язнених. Нардеп Рахманін пояснив пояснив, в чому небезпека

Мобілізація ув'язнених. Нардеп Рахманін пояснив пояснив, в чому небезпека

Військові мають самі визначити, чи потрібно їм збільшення мобілізаційного ресурсу за рахунок ув'язнених. Член комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін в інтерв’ю «Українській правді» пояснив, в чому небезпека. 

Рахман заявив, що існують вагомі аргументи проти такого рішення, зокрема через можливі ризики для військової дисципліни і безпеки.

«Уперше подібну пропозицію я почув ще 24 лютого під час наради у президента: мовляв, у разі необхідності можна вийти з відповідною законодавчою ініціативою. Але військові самі мають визначити, чи потрібно їм збільшення мобілізаційного ресурсу за рахунок такої категорії. Поясню, чому. В одну із бригад мобілізували людину, яка певний час перебувала у місцях позбавлення волі. З нею були проблеми – він вживав наркотичні засоби. І трапився інцидент, коли він поводив себе неадекватно: знаходячись на посту зі зброєю, у стані наркотичного сп'яніння поранив двох військовослужбовців», – пояснив Рахманін.

«Після цього командир цієї військової частини, абсолютно логічно, дуже ретельно перевіряв особові справи свого поповнення і, якщо знаходив людей з судимостями, намагався тримати їх якомога далі від зброї, від виконання бойових завдань. На підставі практичного досвіду, вони для нього – вже група ризику», – додав він.

Раніше член комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін заявив, що необхідність у молодому особовому складі обумовлена специфікою сучасної військової діяльності. 

Як повідомлялося, оборонний комітет Ради пропонує проводити мобілізацію на військові заводи.

Источник материала
Поделиться сюжетом