Рада пропонує мобілізувати українців не тільки на фронт
Рада пропонує мобілізувати українців не тільки на фронт

Рада пропонує мобілізувати українців не тільки на фронт

Українців можна мобілізувати також на підприємства військово-промислового комплексу, причому наразі ця потреба особливо актуальна. Відповідну заяву зробив член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки Сергій Рахманін в інтерв'ю «Українській правді».

«На багатьох підприємствах не вистачає кваліфікованих спеціалістів. Умовно кажучи, є завод в Одеській області і є людина відповідного фаху в Чернівецькій області. Її можуть мобілізувати та відправити, наприклад, штурмувати посадки, а, можливо, з огляду на її фах та кваліфікацію, її варто мобілізувати на це підприємство в Одеській області, де відповідного спеціаліста нема», – заявив він.

Рахманін зазначив, що розглядає можливість представлення в парламенті відповідного законопроєкту, хоча й не має великих надій на те, що його ідеї будуть прийняті з розумінням.

Також парламентар висловив думку про можливе посилення мобілізаційних заходів в Україні. З його слів, ситуація на Сході нашої країни вже розглядається, як війна на виснаження, а одним з ключових ресурсів для перемоги, за його словами, є мобілізація.

«Коли планувалася велика наступальна операція, то, починаючи з листопада і приблизно по квітень–травень мобілізаційні плани суттєво збільшувалися. Зараз, наскільки я розумію, додаткова потреба в ресурсах знадобиться», – повідомив нардеп.

Серед причин він назвав втрати особового складу, а також необхідність формувати нові з'єднання та бригади.

Источник материала
Поделиться сюжетом