Термінали порту Південний виділять $400 тис. на посилення ППО
Термінали порту Південний виділять $400 тис. на посилення ППО

Термінали порту Південний виділять $400 тис. на посилення ППО

Термінали порту Південний «ТІС-Зерно», «ТІС-Міндобрива», «ТІС-Вугілля» та ДП «Ворлд ТІС-Південний» виділять $400 тис. на створення додаткових пересувних груп протиповітряної оборони для захисту Одеси та її мешканців від атак дронів.

Про це RegioNews повідомили у пресслужбі «ТІС-Зерно».

Зазначається, що половину суми, $200 тис., на закупівлю додаткового ППО виділяє угорський власник групи «ТІС» Олексій Федоричев.

«Безпека та захист українців — найважливіше питання сьогодення. Керівництво країни, український уряд та Збройні сили України роблять від себе все можливе, щоб забезпечити цей захист. Однак і бізнес не має стояти осторонь цих процесів. Тільки спільними зусиллями ми збережемо українську землю та людей», — цитує пресслужба слова Олексія Федоричева.

Наразі розподілом коштів та контролем за виконанням цього проєкту буде займатися Благодійний фонд «Фонд Олексія Ставніцера». Перші транші благодійних внесків уже почали надходити.

«Закуплене обладнання буде передано підрозділам ЗСУ, від яких уже надійшли відповідні запити на фонд. Нові пересувні групи будуть захищати місто в цілому», — повідомляють у фонді.

Скільки планується закупити обладнання для пересувних груп протиповітряної оборони за ці кошти, наразі не повідомляється з міркувань безпеки.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны