20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Росії раптово заговорили про переговори: військовий експерт пояснив заяву Шойгу
У Росії раптово заговорили про переговори: військовий експерт пояснив заяву Шойгу

У Росії раптово заговорили про переговори: військовий експерт пояснив заяву Шойгу

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу раптово видав заяву про готовність до переговорів щодо України. На думку військового експерта Петра Черника, такі слова пролунали через те, що в РФ упевнені у спроможності повністю захопити території Донецької та Луганської областей.  

"В Росії дійшли висновку, що стратегічної мети на цьому етапі війни вони не досягли. Зокрема, ліквідувати українську державність й "повернути" повністю Україну вони не можуть. Саме тому для пропагандистських цілей вони і оголосили вхід так званих "ЛНР" та "ДНР" до складу РФ", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За словами Черника, для росіян вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей – це "завдання мінімум". І прямими перепонами для реалізації цієї мети зараз для росіян є Бахмут та Авдіївка Донецької області. 

"Для Путіна потрібні хоч якісь перемоги до весни. Вони знайдуть пояснення атакам по Києву та інших напрямках, як відволікаючий маневр. Саме в такому ракурсі й треба дивитись на те, чому Шойгу почав говорити про переговори та мир. Адже вони вважають, що їм вистачить сил та засобів, щоб захопити повністю Донеччину та Луганщину, і вони вже перевіряють світ, чи може тема миру сприйнята. Такий сценарій дуже небезпечний для України", – наголосив Черник. 

Війна в Україні: важливі новини

Офіцер Збройних сил України Денис Ярославський повідомив, що російські окупанти почали застосовувати заборонену хімічну зброю на Купʼянському напрямку. Наслідки таких дій з боку ворога наші захисники відчувають на собі вже другу добу. 

Тим часом, за даними Генштабу ЗСУ, росіяни атакували відразу на пʼяти напрямках: Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському. Протягом доби на фронті сталося 30 бойових зіткнень. 

Також росіяни не припиняють обстрілів українських міст. Зокрема, ворог вдарив по кладовищу на Херсонщині. Внаслідок атаки у Кіндійці загинула людина, ще один місцевий житель поранений. 

Источник материала
Поделиться сюжетом