2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Концерт Євгена Хмари на підтримку українських дітей у Швейцарії від фонду Іванни Онуфрійчук ivAlive
Концерт Євгена Хмари на підтримку українських дітей у Швейцарії від фонду Іванни Онуфрійчук ivAlive

Концерт Євгена Хмари на підтримку українських дітей у Швейцарії від фонду Іванни Онуфрійчук ivAlive

Телеведуча та засновниця швейцарського благодійного фонду ivAlive Іванна Онуфрійчук cпільно з видавчинею Viva! Україна та засновницею асоціації Connecting Media (Женева) Інною Гелетюк організували концерти відомого піаніста-віртуоза Євгена Хмари та благодійний аукціон творів відомих українських художників. Мета заходів була благородною — збір коштів для відкриття у Швейцарії центрів дитячих талантів українських дітей-біженців під патронатом ivAlive Foundation.

Це було справжнє свято музики та добра, на якому Євген Хмара вражав публіку своєю майстерністю та талантом. Його виступи завжди наповнені сильними почуттями та проникливістю, і ці концерти не стали винятком. Захід відбувся в знаковому історичному готелі, одному з найкрасивіших на узбережжі Женевського озера — Beau Rivage Palace. Разом з Євгеном на сцені виступав струнний квартет Black Tie.

«Я обожнюю творчість Євгена, і він відгукується мені як людина. Тому я відчувала, що допомогти нам має саме він та його талант», — поділилася Іванна Онуфрійчук.

Утім, це були незвичайні концерти. На сцені разом з Євгеном Хмарою виступав хор дітей з різних міст України, зокрема Маріуполя і Слов’янська, які змушені були рятуватися від війни. Їхні голоси звучали як гімн надії та мужності, нагадуючи всім присутнім про важливість підтримки і допомоги тим, хто опинився в складних умовах. Іванна Онуфрійчук зізнається, що репетиції виступу хору були найулюбленішою частиною підготовки заходу. «Діти настільки розкривалися в творчості, заряджали енергією та вірою в те, що все буде добре. Вони мені додавали впевненості, що ми зробимо проєкт культурного центру», — каже Іванна.

Олександра Хмара

Під акомпанемент маестро діти виконали легендарні пісні — «Червону руту» і «Козацькому роду». Зал привітав юні таланти широкими оплесками. Спеціально для заходу Євген Хмара акомпанував «Мелодію» Мирослава Скорика талановитій українській скрипальці, своїй тезці Олександрі Хмарі, котра навчається в консерваторії Лозанни в Швейцарії.

Організатори ставили на меті здивувати високим рівнем української культури та нагадати про необхідність підтримки України на всіх рівнях. Євген виступив з емоційною промовою на підтримку України. Зворушливим та єднальним був момент, коли наприкінці концерту піаніст-віртуоз разом з гостями виконали «Ой, у лузі червона калина», «Ніч яка місячна» та «Рідна мати моя».

Євген Хмара

Іванна Онуфрійчук з чоловіком Алмазом

«Мистецтво є потужною формою дипломатії та комунікації, особливо в ці непрості для України часи. Приємно бачити, як наше мистецтво плекає дух нового покоління. Крім того, такі заходи стають важливим майданчиком для об'єднання українців за кордоном і підтримки нашої країни. Разом ми можемо розповідати світу нашу історію, презентувати нашу культуру та виступати як єдиний голос», — зазначила Інна Гелетюк, видавчиня Viva!, засновниця асоціації Connecting Media (Женева) та співорганізаторка події.

Інна Гелетюк

Інна Гелетюк, Євген Хмара

Окрім музичної частини, на заході відбувся благодійний аукціон робіт українських художників: Алли Ронікер, Миколи Кононенка, Михайла Деяка, Юрія Шаповала, Владислава Шерешевського. Кураторкою аукціону виступила арт експертка міжнародного рівня Дорота Рослер. Це був перший аукціонний захід високого рівня творів українського мистецтва у франкомовній частині Швейцарії. Гості придбали унікальні твори українського мистецтва та водночас підтримати благородну справу. Загалом вдалося зібрати майже 40 000 франків.

Євген Хмара

Головним спонсором концерту виступила швейцарська компанія Harvest Commodities, яка, незважаючи на війну, продовжує співпрацювати з українськими аграріями.

На благодійний гала-вечір у Лозанні були запрошені представники швейцарських компаній, організацій, благодійних асоціацій. Серед них був співзасновник фонду IvAlive Лоран Мер, директор компанії Innovaud Патрік Барбі, співзасновниця благодійної асоціації Ukraine Reborn Любов Бондаренко, віце-презедентка Connecting Media та головна редакторка Destinations.ua Наталія Концур, Даріо Кабанела-Алтухов — гонщик Формула Eurocup-3 з українським корінням, представники ювелірного бренду Bulgari — Роберто Маріно, Софі Лє Ван, Софі Блум, колишній член Національної ради Швейцарії Клод Руей, експертка міжнародного арт-бізнесу та засновниця Фонду Варшавського музею Дорота Рослер, український скрипаль Павло Верников, співзасновник компанії Gnubiotics Sciences Річард Лауб, представники швейцарських банків EDR bank, Credit Suisse, Valiant Bank, Lombard Odier та інші гості.

На другий день концерт Євгена Хмари пройшов в Берні в старовинній концертній залі Yehudi Menuhin Forum з унікальною акустикою, де виступали найкращі виконавці різних часів.

Інна Гелетюк, Дорота Рослер

Лоран Мер

Олена Грабовська, Інна Гелетюк

Даріо Кабанела-Алтухов

Олександр Кучерявий, Олена Грабовська

Іванна Онуфрійчук із мамою, сестрою та бабусею

Іванна Онуфрійчук з хостес

Сергій Андрусенко, Наталя Концур, Клод Руе

Євген Хмара, Іванна Онуфрійчук, Алмаз

Олександра Хмара

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны