Скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною: результати опитування
Скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною: результати опитування

Скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною: результати опитування

70% опитаних росіян готові підтримати диктатора Володимира Путіна, якщо він вирішить припинити війну проти України. Опитування проводила російська аналітична служба Левада-Центр в період з 19 по 25 жовтня серед 1607 росіян у 137 населених пунктах РФ.

Дослідження показало, що 70% респондентів підтримали б рішення Путіна, якби він вирішив припинити війну в Україні. Однак якби диктатор вирішив припинити війну за умови повернення окупованих територій Україні, то підтримали б його дії лише 34% росіян.

Водночас 55% опитаних громадян РФ вважають, що слід припиняти війну і починати мирні переговори, 38% виступають за продовження військових дій.

У жовтні 2023 року рівень уваги до війни в Україні не змінився за останні три місяці – 20% опитаних говорять про те, що стежать «дуже уважно» (у вересні – 18%), а ще 29% стежать «досить уважно» (у вересні – 30%). 35% респондентів стежать без уваги, а 15% – не стежать зовсім. Найбільш уважно стежать за подіями в Україні люди віком 55 років і старше.

Рівень підтримки дій російських військових в Україні залишається високим, і з початку конфлікту значних змін не зазнав: у жовтні відповіли, що безперечно підтримують і швидше підтримують – 76% (у вересні – 73%). Не підтримують – у сумі 16% (у серпні – 20%).

Скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною: результати опитування фото 4
Источник материала
loader
loader