Японське агентство міжнародного співробітництва відновило роботу свого офісу в Києві
Японське агентство міжнародного співробітництва відновило роботу свого офісу в Києві

Японське агентство міжнародного співробітництва відновило роботу свого офісу в Києві

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA відновило роботу свого офісу в Києві після перерви, спричиненої вторгненням Росії в Україну в лютому минулого року.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

JICA відкрила київський офіс у 2017 році, але наприкінці січня 2022-го через зростання загрози повномасштабного російського вторгнення тимчасово закрила його та евакуювала свій японський персонал. Відтоді фахівці агентства продовжували свою роботу віддалено з сусідньої Молдови та інших країн.

Агентство повернуло свій штатний персонал до Києва та відновило роботу в офісі в середу, 1 листопада, щоб прискорити допомогу Японії для відновлення України.

Із допомоги, яку японський уряд обіцяв Україні, JICA опікується проєктами на суму близько 170 мільярдів єн, або понад $1,1 мільярда. Агентство вже надало генератори та технологічну допомогу для розмінування.

Тепер JICA планує використовувати свій київський офіс для надання підтримки в широкому спектрі сфер, включаючи сільське господарство та освіту, а також допомагати японським компаніям працювати в Україні.

Генеральний директор відділу Близького Сходу та Європи JICA Мацунага Хідекі зазначив, що персоналу організації важливо залишатися в Україні, аби побудувати довірливі стосунки з місцевими партнерами.

Він також сказав, що в Україні високі очікування стосовно підтримки Японії, і що його агентство має намір максимально використати японський досвід відбудови після руйнівних катастроф у відбудові постраждалих від війни українських регіонів.

У планах JICA з наступного року збільшити кількість штатного персоналу в Україні та розширити свою роботу на більшу кількість сфер.

Як повідомляв Укрінформ, японське Агентство реконструкції, яке має багаторічний досвід успішного відновлення масштабних пошкоджень після стихійного лиха, готове допомагати Агентству відновлення України у відбудові та у кількох напрямках реалізації проєктів.

Фото: telegraf.com.ua

Теги по теме
Украина Экономика Япония
Источник материала
loader
loader