13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зухвалий дебютант УПЛ та чемпіон України: хто зіграє у півфіналі Кубка України
Зухвалий дебютант УПЛ та чемпіон України: хто зіграє у півфіналі Кубка України

Зухвалий дебютант УПЛ та чемпіон України: хто зіграє у півфіналі Кубка України

У сезоні 2023/24 Українська асоціація футболу відновила розіграш Кубка України. Через військову агресію Росії два роки поспіль почесний трофей залишався без свого володаря, пише 24 Канал.

Як пройшли чвертьфінали

На попередніх стадіях припинили боротьбу за Кубок київське Динамо, віцечемпіон Дніпро-1, лідер чемпіонату Кривбас. Тож чвертьфінальні поєдинки очікувалися з особливою цікавістю.

На цій стадії залишився один представник Першої ліги – сумська Вікторія. Команда Анатолія Безсмертного отримала найгрізнішого суперника – донецький Шахтар.

Різниця в класі далася взнаки і "гірники" здобули впевнену перемогу з рахунком 3:0. До речі, це була перша звитяга нового головного тренера Шахтаря Маріно Пушича.

У другому чвертьфіналі одеський Чорноморець розгромив луганську Зорю з рахунком 4:1. Героєм поєдинку став форвард "моряків" Андрій Штогрін, який оформив хет-трик. Такою перемогою команда Романа Григорчука зробила гучну заявку на успіх в КУ.

У четвер, 2 листопада, відбулися два заключні чвертьфінали. Дебютант УПЛ команда Полісся в серії післяматчевих пенальті перемогла Олександрію. До речі, в попередньому раунді команда Калітвінцева теж за допомогою футбольної лотереї залишила за бортом турніру Дніпро-1 Юрія Максимова. Команда з Житомира переписала історію, вперше потрапивши до півфіналу.

І, нарешті, останнім півфіналістом стала полтавська Ворскла. Підопічні Скрипника не мали особливих проблем з "пивоварами", відвантаживши три "сухі" голи. У складі полтавців відзначилися Степанюк, Кане та Бацула.

Результати чвертьфіналів / УАФ

Хто вийшов до півфіналу Кубка України

  • Шахтар Донецьк
  • Чорноморець Одеса
  • Полісся Житомир
  • Ворскла Полтава

Півфінальні матчі відбудуться у 2024 році. Базова дата поєдинків – 3 квітня. Володар Кубка України 2023/24 визначиться 15 травня.

Теги по теме
Шахтер
Источник материала
Поделиться сюжетом