Війська Ізраїлю завершили оточення міста Газа – речник ЦАХАЛ
Війська Ізраїлю завершили оточення міста Газа – речник ЦАХАЛ

Війська Ізраїлю завершили оточення міста Газа – речник ЦАХАЛ

Сухопутні війська армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повністю оточили місто Газа, де знаходиться центр бойовиків з терористичного угруповання ХАМАС.

Про це заявив речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі, пише Times of Israel.

– Наші війська завершили оточення міста Газа, центру діяльності ХАМАС, – заявив Хагарі під час пресконференції.

За його словами, лідер ХАМАСу Ісмаїл Ханія, який проживає в Катарі, має намір відвідати Іран на своєму приватному літаку.

Зараз дивляться

– Вони намагаються відвернути нашу увагу від зосередження на Газі, ми зосереджені на ХАМАСі, – сказав він після того, як підтримувані Іраном терористичні угруповання, в тому числі ліванська Хезболла і єменські хусити, посилили атаки на Ізраїль.

Відповідаючи на запитання про можливе припинення вогню, Хагарі каже, що “термін припинення вогню зараз взагалі не обговорюється”.

Війна на Близькому Сході

Конфлікт розпочався 7 жовтня, коли ХАМАС розпочав наступ на південь Ізраїлю, в результаті якого загинуло понад 1,4 тис. осіб і сотні людей були захоплені в заручники. За поточними ізраїльськими оцінками, кількість заручників становить 242 особи.

За даними міністерства охорони здоров’я, яким керує ХАМАС, в результаті ізраїльських бомбардувань в Газі загинуло щонайменше 8 796 осіб, в тому числі 3 648 дітей.

Ізраїльські офіційні особи заявили, що в результаті бомбардування загинули високопоставлені командири ХАМАСу, які намагалися сховатися за спинами цивільних, і що бомбардування було спрямоване на мінімізацію жертв серед цивільного населення.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Источник материала
loader
loader