Готував удари по енергетиці й залізниці: СБУ викрила чергового агента ФСБ
Готував удари по енергетиці й залізниці: СБУ викрила чергового агента ФСБ

Готував удари по енергетиці й залізниці: СБУ викрила чергового агента ФСБ

Російський агент збирав точні координати та передавав їх до російської ФСБ. Він вів листування з "куратором" через анонімну поштову скриньку.

Готував удари по об'єктах "Укрзалізниці"

Для свого "куратора" російський агент розвідував локації вузлових залізничних станцій, які можливо використовувалися для перевезення важкого озброєння та боєприпасів ЗСУ у напрямку передової. Крім того, чоловік також шукав інформацію про розташування ключових електропідстанцій Вінниччини та їхній технічний стан.

Як повідомили в СБУ, отримані дані зрадник мав передати ФСБ через анонімну поштову скриньку. У своєрідному "звіті" російський агент мав надати точні координати та фото об'єктів з прив'язкою до місцевості й текстовими роз'ясненнями.

Затриманий зізнався, що російські військові планували завдати ударів по критичній інфраструктурі ракетами та дронами-камікадзе.

У разі успіху ворожої операції російська спецслужба "гарантувала" своєму агенту грошову винагороду у розмірі 100 тисяч рублів. Кошти мали надійти на його банківську картку. Крім того, після виконаного завдання зловмисник сподівався на те, що ФСБ "евакуює" його на територію Росії,
– розповіли деталі в СБУ.

Затримати зрадника вдалося на етапі збору розвідданих для передачі їх окупантам. Ним виявився 57-річний мешканець Хмільницького району Вінницької області. СБУ також встановила, що ФСБ завербувала чоловіка у травні 2023 року через російську соцмережу "Однокласники".

Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором. Затриманому повідомили про підозру в державній зраді, наразі він перебуває під вартою.

СБУ викрила російського агента – більше у галереї

СБУ викриває зрадників: останні новини

  • СБУ повідомила про підозру бізнесмену з Мелітополя, який будує для окупантів "зуби дракона" на південному фронті. Мовиться про місцевого підприємця Ігоря Скоробогатька, який після початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників та запропонував їм свою "допомогу" у війні проти України.
  • У Запорізькій області викрили російського агента, який встановив приховані вебкамери й збирався транслювати рух колон ЗСУ російським спецслужбам. За виконання ворожого завдання російському агенту відправили грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень.
  • На Херсонщині затримали трьох учасників підпільної антиукраїнської групи. Вони займалися коригуванням артилерійських і ракетно-бомбових атак по Херсону. Організатором і керівником цього "підпілля" був колишній підприємець, який перейшов на бік ворога відразу, як росіяни окупували Херсон.
Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader