20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не вдаються до стабілізаційних заходів: Росія готується до наступу на сході – Фітьо
Не вдаються до стабілізаційних заходів: Росія готується до наступу на сході – Фітьо

Не вдаються до стабілізаційних заходів: Росія готується до наступу на сході – Фітьо

Російські окупанти активного готуються наступати на східному напрямку. Постійними штурмами та обстрілами ворог намагається зупинити просування українських Сил оборони.

Про це заявив начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, спілкуючись із ведучою Яною Брензей в ефірі телемарафону Єдині новини.

— Наразі ми спостерігаємо те, що ворог активно готується наступати. Якихось дій щодо стабілізації лінії з боку російських окупаційних військ ми не спостерігаємо. Навпаки, спостерігаємо, що відбуваються постійні штурмові дії, постійні обстріли, – сказав Фітьо.

Він зазначив, що окупанти вкотре намагаються спробувати вийти на межі Донецької та Луганської областей, здобувши таким чином мінімальні перемоги.

Зараз дивляться

За його словами, ЗСУ бачили, що окупанти готуються до наступу в цій зоні, тому готувалися до цього паралельно: укріплювалися та підтягували резерви.

— Нині основне завдання ворога – зупинити нас, не давати нам рухатися. Ми це розуміємо. І розуміємо, що навіть по 100, по 200 метрів, які ми звільняємо – це є рух. Ворог не встигає закріпитися, забетонуватися, і так його простіше вибивати з нашої території, – наголосив він.

Фото: ISW

Фітьо також додав, що Збройні сили України розуміють, що воюють з добре оснащеною армією з великою кількістю боєприпасів.

Напередодні Фітьо повідомляв, що , долучаючи більше техніки. Попереднього тижня це була переважно піхота.

Збільшення використання ворогом бойової техніки він пояснив тим, що скоро погода погіршиться – коли почнеться багнюка, грунт буде в’язким, тому окупантам доведеться знову покладатися більше на піхоту.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донецкая область Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом