Росія буде дотримуватись добровільного скорочення експорту нафти до кінця року
Росія буде дотримуватись добровільного скорочення експорту нафти до кінця року

Росія буде дотримуватись добровільного скорочення експорту нафти до кінця року

За словами віце-прем'єра Олександра Новака, Росія буде дотримуватися добровільного скорочення експорту нафти до 2023 року, прагнучи збалансувати нафтовий ринок.

Країна продовжить політику обмеження зарубіжних поставок нафти і нафтопродуктів на 300 000 барелів на день до кінця грудня, повідомив Новак в заяві в неділю, пише Bloomberg.

Заява Москви про свою прихильність скороченню видобутку, яке вона пообіцяла провести разом зі своїм союзником по ОПЕК+ Саудівською Аравією, прозвучала в той момент, коли російські нафтові потоки перевищили запланований рівень. Альянс збирається зібратися пізніше цього місяця, щоб обговорити політику.

Добровільне скорочення "покликане посилити заходи, прийняті країнами ОПЕК + з метою підтримки стабільності і балансу нафтових ринків", сказав Новак.

Поставки нафти з РФ - деталі

Цього рішення багато хто очікував після того, як нафта впала другий тиждень поспіль, а премія за ризик по нафті, що виникла в результаті війни між Ізраїлем і ХАМАСом, зникла. На початку серпня Новак заявив, що Москва продовжить експортні обмеження на зниженому рівні на 300 000 барелів на день нижче середнього показника травня-червня до кінця року.

Ця політика буде переглянута в наступному місяці, коли Росія розгляне питання про поглиблення скорочення або збільшення видобутку, сказав Новак. Обмеження експорту Росії відбувається на додаток до добровільного скорочення видобутку на 500 000 барелів на день з березня по 2024 рік у відповідь на західні санкції, зокрема на обмеження цін G7 на національну нафту і продукти.

США ввели перші санкції щодо власників танкерів, що перевозять російську нафту за ціною, що перевищує верхню межу ціни G7 в 60 доларів за барель.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны