Микитася відправили під цілодобовий домашній арешт у справі про заволодіння грошима Міноборони
Микитася відправили під цілодобовий домашній арешт у справі про заволодіння грошима Міноборони

Микитася відправили під цілодобовий домашній арешт у справі про заволодіння грошима Міноборони

Вищий антикорупційний суд України відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього народного депутата, бізнесмена Максима Микитася у справі про заволодіння грошима Міноборони під час будівництві складів для боєприпасів. Про це 6 листопада повідомили Центр протидії корупції, а також «Слово і діло» з посиланням на співрозмовників в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Національне антикорупційне бюро України й САП просили заарештувати Микитася з альтернативою понад 130 млн грн застави. Однак, суддя ВАКС Олег Ткаченко відмовився взяти його під варту. Додатково суддя застосував до Микитася наступні обов'язки: здати закордонні паспорти, носити електронний браслет контролю, повідомляти про зміну місця проживання і роботи, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, а також прибувати на вимогу детектива, прокурора та суду.

25 жовтня НАБУ і САП повідомили про чергову підозру колишньому народному депутату і бізнесмену Максиму Микитасю, а саме у заволодіння понад 307 млн грн Міністерства оборони на будівництві складів боєприпасів у Вінницькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

За даними антикорупційних органів, Мініоборони уклало контракти з підконтрольними Микитасю компаніями у 2018 році на будівництво до 2021 року на загальну суму орієнтовно 3 млрд грн. На рахунки підконтрольного на той час народному депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн грн. Втім, будівництво фактично не розпочали. 30 жовтня ВАКС визначив у цій справі 805 200 грн застави колишньому директору будівельної компанії «Укрбудмонтаж» Миколі Єманову.

До 8 листопада включно діє строк дії обов'язків, покладених на Максима Микитася у справі про спробу підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова. За підрахунками Центра протидії корупції, за останні кілька років Максим Микитась отримав щонайменше сім підозр.

Теги по теме
Антикоррупционный суд
Источник материала
Поделиться сюжетом