12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Київ отримав у дар картину від відомого українського художника, – Кличко
Київ отримав у дар картину від відомого українського художника, – Кличко

Київ отримав у дар картину від відомого українського художника, – Кличко

Київ отримав у дар картину "Архистратиг Михаїл", яку було написано в стилі церковного розпису. Її автором є відомий український художник Анатолій Криволапа.

Про це очільник Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі. Витвір мистецтва зберігатиметься у музеї.

"Столиця прийняла в дар від відомого українського художника Анатолія Криволапа картину в стилі церковного розпису – "Архистратиг Михаїл". І сьогодні, напередодні Дня Архистратига Михаїла, який за новоюліанським календарем в Україні відзначатимуть 8 листопада, цей цінний подарунок ми передали Музею історії Києва", – розповів Кличко.

Мер нагадав, що саме Архангел Михаїл є символом-оберігом столиці України, нашої країни та її захисників.

"Ми вдячні за таке мистецьке втілення образу Архистратига. Впевнений, що кияни та гості столиці оцінять таку щиру і символічну роботу Анатолія Криволапа. Київ, серце України, завжди був під захистом вищих сил і вистоїть та здолає навалу російських варварів! Слава Україні! Слава її Героям!", – додав Кличко.

Як повідомляв OBOZ.UA, Київський метрополітен безкоштовно отримав 60 вагонів метро від польської Варшави. Починаючи від 1 листопада деякі з них вже курсують "Зеленою гілкою" столичної підземки.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом