За напад на медика термін від 5 до 12 років: у ВР зареєстровано новий законопроєкт
За напад на медика термін від 5 до 12 років: у ВР зареєстровано новий законопроєкт

За напад на медика термін від 5 до 12 років: у ВР зареєстровано новий законопроєкт

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 10221, який посилює кримінальну відповідальність за напад на медичних працівників, фахівців із реабілітації та рятувальників. Йдеться про позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова профільного Комітету ВР Михайло Радуцький.

– Вважаю, що покарання за напад на медиків має бути таким самим, як за зазіхання на життя правоохоронців і військових, – зазначає Радуцький.

Зараз дивляться

Резонансні напади на медпрацівників

Як приклад народний депутат розповів про кілька резонансних нападів на медпрацівників за останній місяць.

У Черкасах відвідувачі караоке-клубу погрожували працівникам екстренки, які надавали допомогу чоловікові з черепно-мозковою травмою. В Одесі невідомі напали з ножем на фельдшера швидкої. У Харкові п’яний чоловік побив працівника швидкої та поліцейського.

Напад трактують як хуліганство

За словами Радуцького, щороку кількість нападів на медиків зростає. Водночас, на відміну від правоохоронців, журналістів і низки інших професій, закон не захищає медичних працівників під час виконання службових обов’язків.

– Наразі напад на фельдшера швидкої, якщо справа доходить до суду, у більшості випадків трактують як хуліганство, – пише Радуцький.

Проєкт доповнено новими статтями

За словами народного депутата, новий законопроєкт, розроблений разом із МОЗ, розширює перелік професій (медичні працівники, працівники системи екстреної допомоги, аптечних закладів, фахівці з реабілітації та рятувальників) і пропонує доповнити статті Кримінального кодексу новими статтями.

Зокрема, йдеться про погрозу вбивством, убивство, умисне заподіяння побоїв, захоплення та утримання медика як заручника.

Теги по теме
Верховная Рада Законопроект Криминал
Источник материала
Поделиться сюжетом