Україна досі не отримала вимог від польських перевізників – Мінінфраструктури
Україна досі не отримала вимог від польських перевізників – Мінінфраструктури

Україна досі не отримала вимог від польських перевізників – Мінінфраструктури

Станом на 7 листопада польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною, при цьому офіційних вимог від протестувальників дотепер не було передано жодному представнику української сторони.

Про це повідомляє пресслужба міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. 

У відомстві зазначили, що вони постійно перебувають у комунікації з посольством у Польщі, міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію. 

"З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи “Шлях”, – підкреслили в міністерстві. 

Також в пресслужбі додали, що за наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів Україна відкрита до конструктивного діалогу. 

"Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані", – резюмували в міністерстві. 

Як повідомлялося раніше, 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема, заблоковано три пункти пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Оголошена причина страйків – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Источник материала
loader
loader