Лобизання портрета Путіна, концерти в Донецьку та дача в Україні. Як живе та що говорить про війну колишня киянка Анастасія Стоцька
Лобизання портрета Путіна, концерти в Донецьку та дача в Україні. Як живе та що говорить про війну колишня киянка Анастасія Стоцька

Лобизання портрета Путіна, концерти в Донецьку та дача в Україні. Як живе та що говорить про війну колишня киянка Анастасія Стоцька

Російська акторка та співачка Анастасія Стоцька народилася і виросла в Києві. Однак коли мова заходить про кремлівську агресію щодо України, артистка зразу забуває про те, звідки родом.

Стоцька мовчить про війну в Україні, лише одного разу в нещодавньому інтерв’ю змогла вичавити з себе, що їй "дуже сумно". А через хвилину вже скаржилася журналістам, що має в Україні дачу, однак не може туди поїхати, бо потрапила в "Миротворець". "Я просто співала для людей, вітала їх із якимось святом – невинним", – пояснила вона свої ганебні виступи в Донецьку та Луганську.

Стоцька народилася в Києві та прожила тут до 11 років. Її батько був лікарем-реаніматологом, мама – художницею. Мати Стоцької Ганна – родом з Ярославля, якийсь час жила в Москві. З майбутнім чоловіком Олександром познайомилася на березі моря, на Кінбурнській косі. Згодом переїхала в Київ із сином від попереднього шлюбу – Павлом Майковим, який став відомим російським актором.

Свого житла родина не мала – жили у квартирі матері Олександра. Старший брат Стоцької після закінчення школи в Києві подався вступати в театральний до Москви. Однак з першої спроби стати студентом не вдалося, хлопець залишився в Росії, а згодом до нього переїхала мати.

Стоцька залишилася в Києві з бабусею Вірою та татом, який категорично відмовлявся їхати до Росії. Анастасія вчилася в київській школі, займалася у вокально-хореографічному ансамблі "Кияночка". Але таки переїхала до мами, а тато продовжував жити та працювати в Києві ще два роки, відмовляючись від переїзду.

Анастасія Стоцька не мріяла про кар'єру співачки та акторки, планувала стати танцівницею. Родина дівчини мешкала під Москвою – у селищі Митищі. Стоцька щодня їздила на танці, займалася у студії при "Театрі Луны", куди дорога в один бік займала півтори години. У студії почала брати участь у спектаклях. Про життя в Києві пізніше в інтерв'ю згадувала з ностальгією: "Мені не було складно звикнути до Москви, адже я вже жила в столиці: Київ теж енергійний, але, правда, спокійніший і затишніший, без божевільнішого ритму. Я з п'яти років займалася танцями, і моє серце було там, у танцювальних студіях. А до школи приходила, навчалася та тікала звідти".

"Київ неймовірно зелений та красивий, – розповідала про місце свого народження. – Я його дуже люблю. Андріївський узвіз, Хрещатик… Ми жили на Татарці. Якщо говорити про Київ дитинства, то одразу згадуються зими. Місто горбисте. Пам'ятаю, як ми з цих пагорбів скочувалися на дороги, якими тоді практично не їздили машини, грали в сніжки. Влітку – і абрикоси, і вишні, і черешні, яблуні, груші – залазили на дерева і все це їли. А ще шлях до школи, який займав хвилин п'ятнадцять. Взагалі все було дуже дружно: могли зайти сусіди попросити сіль".

Стоцька закінчила Російську академію театрального мистецтва, де керівником її курсу був Сергій Проханов, який очолював "Театр Луны". Там акторка згодом і почала працювати. На одну з вистав з її участю прийшов співак Кіркоров, який запросив артистку до свого мюзиклу "Чикаго". Пізніше взявся її продюсувати.

Цей період життя акторки багатьом запам'ятався гучним скандалом, який Кіркоров влаштував на пресконференції в одному з російських міст, де напав з лайкою на журналістку в "рожевій кофтинці", а Стоцька поряд, як писали ЗМІ, "лише похіхікувала". Згодом шляхи артистів розійшлися, а ім’я Насті продовжувало з’являтися в пресі поряд зі скандальними заголовками. То "Анастасію Стоцьку вигнали із російського журі Євробачення" (співачка дозволила собі вільні коментарі щодо учасників конкурсу), то "Стоцька нарешті зізналася, хто батько її дитини" (з якогось дива – підозрювали Кіркорова).

Нині акторці 41 рік. Вона двічі була заміжньою. З актором Олексієм Секіріним, відомим за серіалом "Счастливы вместе", розлучилася через п'ять років шлюбу. З ресторатором Сергієм Абгаряном, у шлюбі з яким Стоцька народила сина Олександра та доньку Віру, теж не разом. Свою дівчинку, до речі, Стоцька назвала на честь бабусі з Києва.

Акторка досі не має власного житла та знімає квартиру у Москві, яку нещодавно показала на одному з російських YouTube-каналів. "Я люблю місця, де є церкви та вода – ставки чи річка, – як у Києві є Дніпро", – знову згадала про місця свого дитинства, пояснюючи, як вибирала район для життя в Москві.

Однак, коли мова заходить про війну в Україні, Стоцька одразу забуває, що вона родом із Києва. В одному з нещодавніх інтерв’ю на запитання ведучого про політичні вподобання відповіла: "Так яка там політика!" Однак той вирішив не здаватися: "Як ви ставитеся до того, що між Москвою та Києвом, вашим містом, кажуть, зараз війна?" "Ну, мені сумно", – це все, на що спромоглася Стоцька. Якийсь час промовчавши, додала: "У нас там дача на Кінбурнській косі, куди я не можу поїхати, оскільки перебуваю в "Миротворці": виступала у Донецьку та Луганську. Я просто співала для людей, вітала їх із якимось святом – невинним. У Києві не була давно. Бабусі Віри вже немає. У будь-якому разі мені дуже хотілося б приїхати – обожнюю це місто".

В окуповані українські міста співачка приїздила в 2018 році разом з Олександром Буйновим, який гаряче підтримав кремлівську агресію щодо України, та Денисом Майдановим. "Їй обіцяли, що ніхто не дізнається про виступи. Після концерту в Донецьку в багатьох перевіряли телефони і вимагали видалити фото та відео. Жодним словом не обмовилися у місцевій пресі про те, що вона відвідала окупований Донецьк. Про Майданова та Буйнова написали, а про неї – ні", – йдеться в "Миротворці".

Артистка і далі продовжує мовчати про війну в Україні, однак всіляко демонструє лояльність до кремлівського режиму. Приміром, в одному зі своїх кліпів виказала прихильне ставлення до президента Росії Путіна. У відеороботі є момент, де Анастасія з друзями, серед яких ура-патріот Прохор Шаляпін, гуляють Москвою і одна з подруг радісно цілує чохол для телефона із зображенням російського агресора, на якому написано: "Путін найввічливіший з людей".

Раніше OBOZ.UA писав, куди зникла та який нині вигляд має колишня українка Тетяна Овсієнко: ювілей у Києві, дружба з Білик і чутки про пияцтво.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом