Польські перевізники повністю заблокували рух на двох КПП
Польські перевізники повністю заблокували рух на двох КПП

Польські перевізники повністю заблокували рух на двох КПП

Про це заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач написав на Facebook-сторінці.

"Станом на зараз "Ягодин – Дорогуськ" – блокується виїзд з України та виїзд із Польщі. Тобто пункт пропуску заблокований повністю. "Краківець – Корчова". Виїзд з України ще можливий, заїхати в Україну – ні. "Рава-Руська – Гребенне". За останньою інформацією від наших прикордонників, перевізники заблокували і виїзд від нас. Тобто рух заблокований повністю також", - йдеться в дописі. 

На пункті пропуску Краківець виїзд з України ще можливий, тоді як заїхати в Україну – ні, написав Деркач.

"На всіх пунктах пропускають гуманітарні вантажі та пасажирських транспорт. У напрямку України учасники акції пропускають по одній або кілька машин за годину", -  додав заступник міністра.

Він також уточнив, що вчора до Польщі через Ягодин виїхали 33 вантажівки, через Краківцеь – 265, через Раву-Руську – 203.

Деркач запевнив, що українська сторона перебуває у постійній комунікації з командою Міністерства інфраструктури Польщі для вирішення ситуації.

Але Україна досі не отримала чітких вимог від польських перевізників, які заблокували три прикордонні переходи на польсько-українському кордоні.

За словами польських перевізників, головна мета - повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників, адже після початку війни росії в Україні Євросоюз пішов на безпрецедентні кроки для підтримки української економіки і на рік скасував необхідність отримання українцями цих дозволів. 

Влітку цього року ЄС продовжив дію ще на рік і тепер польські перевізники вимагають скасувати цю пільгу і повернути стару дозвільну систему.

Друга вимога - посилення правил перевезень за ЄКМТ, сертифікатом Європейської конференції міністрів транспорту.

 
Теги по теме
Польща
Источник материала
loader
loader