300 тисяч доларів "відкупних": у Тернополі депутат райради вимагав гроші у бізнесмена
300 тисяч доларів "відкупних": у Тернополі депутат райради вимагав гроші у бізнесмена

300 тисяч доларів "відкупних": у Тернополі депутат райради вимагав гроші у бізнесмена

Чиновник та його спільник обіцяли підприємцю не "заважати" при купівлі земельної ділянки, якщо той заплатить їм хабаря у розмірі 300 тисяч доларів.

Корупція на купівлі землі

За даними слідства, депутат Тернопільської райради та його адвокат вимагали гроші з українського інвестора, який хотів придбати агрокомпанію на території регіону. У випадку відмови – зловмисники обіцяли створити штучні перешкоди під час оформлення власності на земельні ділянки.

Крім того, нинішній власник агрокомпанії теж порушив закон. Відомо, що він підбурював інвестора-покупця до підкупу судді, депутата та його спільника, щоб землю цього підприємства остаточно вивели у приватну власність.

СБУ викрила корупційну схему за участі депутата / Фото СБУ

Що загрожує порушникам

Наразі депутату райради повідомили про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Підозри також отримали адвокат та керівник агропідприємства. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Корупція за участі депутатів: останні випадки

  • Нещодавно підозру отримав нардеп РобертГарвартз групи "Довіра". Йому інкримінують заволодіння земельними ділянками, які перебували у власності держави.
  • У розшуку перебуває чинний нардеп Верховної Ради Ярослав Дубневич. Його підозрюють в організації схеми заволодіння природним газом на суму понад 2,1 мільярда гривень та легалізації незаконно отриманого прибутку.
  • Нардепка від "Слуги народу" Людмила Марченко підозрюється у торгівлі дозволом на перетин кордону. Чиновниця та її помічниця обіцяли за грошову винагороду внести відомості до системи "Шлях" і допомогти "клієнтам" виїхати з України під виглядом волонтерів.
Теги по теме
СБУ Тернополь
Источник материала
Поделиться сюжетом