У Львові запрацює безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті міста
У Львові запрацює безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті міста

У Львові запрацює безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті міста

У Львові з 11 грудня запрацює безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті міста. Про це повідомляє ЛМР.

Безготівково за проїзд можна буде оплатити не тільки банківською картою чи пристроєм з NFC, а й транспортною карткою ЛеоКарт, яку вже за тиждень можна буде придбати. Також залишиться можливість оплати готівкою у водія. Продаж транспортних карток ЛеоКарт стартує вже через тиждень, з 15 листопада.

На початок розгортання мережі придбати ЛеоКарт усі жителі громади зможуть на 39 точках, а вже з 1 грудня їх можна буде придбати на 82 локаціях. Вартість картки складатиме 60 грн + сума поповнення. Про конкретні адреси точок продажу буде повідомлено додатково у найближчі дні.

Як пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР, Олег Забарило, впровадження безготівкової оплати на усіх маршрутах дасть можливість цілком детінізувати сферу перевезень у громадському транспорті Львова.

Водночас, як повідомив голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич це ще не повне впровадження, оскільки не буде оплати перевізникам за кілометр їх роботи, пересадкового квитка в 40 хвилин як заявляли і основне - не буде абонементів.

Як зазначив Ігор Зінкевич, у департаменті заявляють, що це з 15 листопада 2023 по 11 грудня 2023 відбувається впровадження системи е-квиток у всіх міських маршрутах в тому числі можливість придбати ЛеоКарт в пунктах продажу, також можливість користуватися пільгами при наявності е-картка ЛеоКарт в пасажира, а з 11 грудня 2023 можливість оплатити всіма видами оплати за поїзд в громадсткому транспорті Львова.

«Залагом це один з наступних етапів впровадження к-квитка у Львові, де люди спокійно зможуть оплатити всіма видами оплати чи скористатися своєю пільгою на всіх маршрутах Львова. А підприємству нарешті бачити облік пасажирів і вести контроль. І є велика надія і бажання впровадити його повноцінно з як найшвидше: з абонементами, з пересадковим квитком і з оплатою за кілометр наданих послуг перевізнику.» - уточнив Зінкевич.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны