ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у секторі Гази
ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у секторі Гази

ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у секторі Гази

Росіяни телефонують українцям, які перебувають у Газі, переконують їх, що «Україна вас кинула», кажуть, що «Росія готова вас евакуювати», але взамін вимагають інтерв’ю для російських пропагандистів.

Росія запустила чергову інформаційну операцію на Близькому Сході з метою дискредитувати Україну. Росіяни телефонують українцям, які наразі перебувають у Газі, та поширюють серед них фейкові меседжі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Зокрема, українців запевняють у тому, що «Україна вас кинула», «порятунку більше не буде», «Росія готова вас евакуювати».

При цьому російські абоненти дають зрозуміти, що в обмін за можливість нібито евакуюватись із сектору Газа потрібно буде дати інтерв’ю для російського інформаційного агентства. Детальніше про зміст інтерв’ю чи можливі запитання «рятівники» не кажуть нічого. 

«Отже, терористична Москва традиційно прагне скористатися загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, аби перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме — створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні», — повідомляє ГУР. 

Розвідка закликає українців у Газі повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку невідомих росіян.

Ілюстрація: ГУР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Россия Израиль украинцы
Источник материала
loader
loader