Навідник російської ракети на Харківську ОВА отримав довічне
Навідник російської ракети на Харківську ОВА отримав довічне

Навідник російської ракети на Харківську ОВА отримав довічне

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Чоловік, який навів російську ракету на Харківську ОВА у березні 2022 року, отримав вирок суду - довічне ув'язнення з конфіскацією майна, повідомив у понеділок голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Київський районний суд Харкова визнав винним одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України 37-річного чоловіка, який 1 березня 2022 року навів російську ракету на будівлю Харківської ОВА. Зрадник отримав довічне ув'язнення з конфіскацією майна", - написав Синєгубов у Telegram.

Деталі

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, суд визнав винним чоловіка ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 КК України. За даними слідства, чоловік з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові.

"Слідство повністю довело факти співпраці підозрюваного з російськими спецслужбами, яким він через соцмережі зливав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру Харківщини. Зокрема, 28 лютого 2022 року засуджений передав своїй кураторці у москві інформацію, що у будівлі ХОВА перебувають українські військові", - повідомив Синєгубов.

Доповнення

Наслідком удару по Харківській ОВА, нагадав Синєгубов, стала загибель 31 людини. Будівля Харківської ОВА була майже повністю зруйнована, зазначив він.

Теги по теме
война Харьков и Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом