13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні відновлюють оцінювання суддів. Перевірятимуть, чи відповідають займаній посаді
В Україні відновлюють оцінювання суддів. Перевірятимуть, чи відповідають займаній посаді

В Україні відновлюють оцінювання суддів. Перевірятимуть, чи відповідають займаній посаді

КИЇВ. 13 листопада. УНН. З сьогоднішьного дня розпочинає роботу група експертів, яка проводитиме оцінку суддів на відповідність займаній посаді. Перевірять понад 1800 суддів. Про це повідомляє Вища кваліфікаційна комісія суддів України, пише УНН.

Цитата

«Друзі, сьогодні, 13 листопада 2023 року, Комісія відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Таке оцінювання повинні пройти 1 884 судді місцевих та апеляційних судів з усієї України. Комусь доведеться цю процедуру розпочинати зі складення іспиту (109 людей), а переважна більшість (1 775 людей) допущені до другого етапу – дослідження досьє та проведення співбесіди.

До етапу співбесід долучають Громадська рада доброчесності, яка допоможе Комісії перевірити, чи відповідає суддя або кандидат на цю посаду критеріям професійної етики та доброчесності.

Комісія напередодні погодила перелік індикаторів, які свідчать про невідповідність займаній посаді.

«Вважаю це важливим і необхідним кроком, адже перелік індикаторів, які вказують на недоброчесність, та принципи їх оцінювання забезпечать єдиний підхід до даної процедури і підвищать її транспарентність. При цьому Комісія спільно з ГРД й надалі працюватиме над вдосконаленням таких індикаторів», – зазначив заступник Голови Комісії Руслан Сидорович.

Кваліфікаційне оцінювання суддів розпочнеться з роботи трьох колегій Комісії. У перший день заплановано проведення співбесід з дев’ятьма суддями.

Доповнення

10 листопада завершилося формування Дорадчої групи експертів, яка проводитиме оцінку кандидатів до Конституційного суду України.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны