13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шалений тиск, джижчання та запах смерті: українські військові проходять навчання у нелюдських умовах
Шалений тиск, джижчання та запах смерті: українські військові проходять навчання у нелюдських умовах

Шалений тиск, джижчання та запах смерті: українські військові проходять навчання у нелюдських умовах

Навчальний курс для українських військ, який проводили французькі інструктори, було переглянуто після зауважень з боку України.

Українці вважали, що попередній курс мало відповідає реальним умовам бойових дій проти російських сил. Вони попросили адаптацію програми, щоб новобранці були готові до суворих умов реального бою.

У Франції українці вчаться окопній війні, скріншот з відео

Очевидно, що українські військові висловлюють побоювання щодо підготовки до повітряних боїв та недостатньої уваги до безпілотних апаратів у навчальних програмах.

У відповідь на цю критику французькі інструктори внесли корективи до програм навчання. Вони інтенсивніше використовували артилерію та гранати, а також розкидали трупи мертвих тварин, щоб бійці звикли до запаху людської смерті, пише Politico.

ЗСУ. Фото: скрін youtube

"Програма не висічена в камені, ми включили цю критику у підготовку до навчання, якому українці дали зелене світло", — сказав підполковник Евен, головний офіцер з навчання.
"Коли вони прибудуть на фронт, обов'язково буде шок, і моя роль полягає в тому, щоб обмежити цей шок", — розповів капітан Ксав'є.

Ці зміни були внесені з метою повнішого відображення реалій сучасної війни та підготовки українських військ до різноманітних загроз. Наприклад, під час тренувань одним із сценаріїв було захищати брудні траншеї від ворожої атаки, використовуючи димові шашки та французькі автомати FAMAS із холостими патронами. В іншому сценарії завданням було захопити та утримувати псевдосело.

ЗСУ. Фото Генштаб

Важливо відзначити взаємний характер навчання, де обидві сторони виграють. Українці, які здобули бойовий досвід, діляться своїми знаннями з французькими інструкторами, що допомагає підготовці Франції до можливих сценаріїв бойових дій. Такий обмін досвідом і методиками може бути корисним для обох сторін, готуючи їх до більш ефективної взаємодії в умовах сучасного військового середовища.

"Всі повертаються в окопи. Ми усвідомлюємо, що завтрашня війна також пов'язана з цим, і це навички, які ми повинні опанувати ще раз", — каже підполковник Ерван.

Источник материала
Поделиться сюжетом