Чи вступить Іран у війну проти Ізраїлю на боці ХАМАС: лідер країни зробив заяву
Чи вступить Іран у війну проти Ізраїлю на боці ХАМАС: лідер країни зробив заяву

Чи вступить Іран у війну проти Ізраїлю на боці ХАМАС: лідер країни зробив заяву

На початку листопада верховний лідер Ірану Алі Хаменеї передав "чіткий сигнал" лідеру ХАМАС Ісмаїлу Ганії під час їхньої зустрічі в Тегерані, що країна не буде вступати у війну проти Ізраїлю від імені ХАМАС. Про це пише Reuters, посилаючись на трьох іранських та хамасівських чиновників.

Іран не планує воювати на боці ХАМАС

Хаменеї сказав Ганії, що Іран хоч і давній прихильник ХАМАС, але не втручатиметься у бойові дії. Водночас країна пообіцяла терористам надавати свою політичну і моральну підтримку,

Ви не попередили нас про напад на Ізраїль 7 жовтня, і ми не вступимо у війну від вашого імені,
– сказав верховний лідер Ірану.

Повідомляється, що він також тиснув на Ісмаїла, щоб той змусив "замовкнути" ті голоси в палестинському угрупованні, які публічно закликали Іран і його потужного ліванського союзника Хезболла приєднатися до війни проти Ізраїлю на повну силу.

Що зараз відбувається на Близькому Сході

  • Армія оборони Ізраїлю демонтувала парламент ХАМАС у Секторі Гази. Перед демонтажем будівля була захоплена 7-ю бронетанковою бригадою та піхотною бригадою "Голані".
  • Також ЦАХАЛ оточив найбільшу лікарню Гази під назвою "Аль-Шифа" і взяв її під контроль. Армія оборони Ізраїлю заявила, що під медичним закладом є чимало тунелів, в яких все ще перебувають бойовики ХАМАС. Водночас у самій лікарні заручниками ситуації стали пацієнти, зокрема новонароджені немовлята. Однак ізраїльські військові повідомили, що доставили до закладу інкубатори для малюків та апарати штучної вентиляції легенів.
  • Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант днями, що палестинські бойовики втратили контроль над Газою та почали втікати на південь.
Теги по теме
Иран
Источник материала
loader
loader