Росіяни використали хімзброю проти ЗСУ на двох напрямках фронту, – Deep State
Росіяни використали хімзброю проти ЗСУ на двох напрямках фронту, – Deep State

Росіяни використали хімзброю проти ЗСУ на двох напрямках фронту, – Deep State

Аналітики Deep State розповіли про це в ніч проти 15 листопада, пояснюючи ситуацію на фронті за 14 листопада 2023 року. На початку жовтня військові писали, що ворог використовує хімічну зброю на напрямку Кремінної.

Де Росія атакувала ЗСУ хімічною зброєю

Зафіксовано два випадки застосування хімічної зброї на Сватівському та Бахмутському відтинку,
– заявили аналітики.

За їхніми припущеннями, ворог використав, найімовірніше, хлорпікрин. Окупанти мають його чимало в запасах і який вже неодноразово використовували проти наших військ.

Що відомо про хлорпікрин

  • Це отруйна речовина, яка всмоктується в організм через дихання, ковтання та навіть через шкіру. Речовина може заражати воду та їжу.
  • Хлорпікрин сильно подразнює легені, очі та шкіру. Може викликати блювоту, запаморочення, сильне запалення очей, носа, горла, дихальних шляхів, конвульсії, а також втрату свідомості та ураження шкіри. Симптоми ураження виникають відразу, а у великих дозах – призводять до смерті людини.
  • Цю речовину свого часу в Першій світовій війни використовували проти військ Антанти німецькі вояки. Тоді концентрований хлорпікрин застосовували як сльозогінний газ.
  • Конвенція про заборону хімічної зброї від 16 жовтня 1998 року забороняє використовувати хлорпікрин у військових цілях. Проте Росія на це не зважає та використовує хімічну зброю проти українських військових.
Источник материала
loader
loader