13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Співзасновник Uklon пояснив, чому ввели нове покарання для таксистів
Співзасновник Uklon пояснив, чому ввели нове покарання для таксистів

Співзасновник Uklon пояснив, чому ввели нове покарання для таксистів

В епоху інформаційних технологій та гіперзв'язку світу, пропаганда набуває нових форм і кольорів. Нещодавно "Uklon", українська компанія таксі, зіткнулася з хвилею дезінформації та цілеспрямованих атак з боку російських "журналістів" та маніпуляторів інформацією.
Російські "журналісти" та Telegram-канали активізувалися, розповсюджуючи дезінформацію про нову функцію програми — можливість скаржитися на водіїв за "антиукраїнську позицію". Люди з російськими прапорами навмисне надають додатку мінімальні оцінки, а професійні провокатори з Росії стверджують, що ця функція була введена у відповідь на мовний скандал конкурентів.

Українці, телефон. Фото: "Суспільне"

Це не поодинокий випадок — Росія активно використовує різні засоби, щоб підірвати довіру до українських компаній та створити ілюзію нестабільності.
Водночас Віталій Дятленко на своїй Facebook-сторінці заявляє, що скарга за «антиукраїнську позицію» існує у додатку із самого початку повномасштабної війни та спочатку була націлена на виявлення ДРГ.
Однак російські провокатори не втрачають можливості роздмухати скандал і внести шахрайську ноту в повсякденну роботу компанії. Ця ситуація ставить під сумнів, наскільки актуальними залишаються питання довіри до джерел інформації та загальної прозорості у цифровому просторі.

Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел

Для успішної боротьби з маніпуляціями необхідно вміти відрізняти факти від вигадки та не даватися на провокації. Вплив пропаганди на українських громадян дуже серйозний, і збереження національної позиції важливе не лише для зміцнення внутрішньої єдності, а й для захисту країни від зовнішніх тисків.
Таким чином, відмова від впливу зовнішньої пропаганди, підтримка вітчизняних підприємств та усвідомлення важливості української позиції стають ключовими аспектами забезпечення стійкості та незалежності країни в умовах інформаційної війни.
Источник материала
Поделиться сюжетом