”Вбивці планет” у космосі: NASA попереджає про небезпечні астероїди
”Вбивці планет” у космосі: NASA попереджає про небезпечні астероїди

”Вбивці планет” у космосі: NASA попереджає про небезпечні астероїди

Учені NASA попереджають про смертоносні астероїди. “Вбивці планет” летять у космосі, але вчені не можуть їх виявити через сліпуче сонячне світло.

Астероїди, що несуть загрозу Землі

Космічні камені нині летять у космосі із запаморочливою швидкістю, деякі з них перебувають на шляху до зіткнення із Землею.

Тисячі “невидимих” астероїдів перебувають у космосі, ховаючись за сліпучими променями Сонця. Вчені про них знають, але не можуть їх виявити навіть в останню хвилину.

Зараз дивляться

Чудовий приклад цьому стався всього 10 років тому, 15 лютого 2013 року, в російському Челябінську. Тоді метеор розміром із напівпричіп вилетів у бік Сонця, що сходить, і вибухнув над містом з енергією, що в 30 разів перевищувала енергію бомби, яка знищила Хіросіму. Якийсь час він світився яскравіше за саме Сонце.

За оцінками Європейського космічного агентства (ЄКА), подібні події трапляються вкрай рідко, а камені, подібні до метеора, проривають атмосферу Землі раз на 50-100 років.

– Астероїди Атен є найнебезпечнішими, тому що вони ледь перетинають орбіту Землі в найвіддаленішій точці. Якоюсь мірою ви ніколи не побачите їхнього наближення, оскільки вони ніколи не перебувають у темряві нічного неба, – зазначив науковий співробітник Інституту науки Карнегі доктор Скотт Шеппард.

Більшість цих прихованих космічних каменів, найімовірніше, досить малі. Але, за оцінками, існує безліч невідкритих астероїдів, діаметри яких можуть нести загрозу Землі.

Найкращий спосіб для вчених детальніше дослідити їх – увійти в сам космос. Кілька телескопів наразі обертаються навколо Землі і вільні від спотворюючого і сліпучого впливу Сонця, що дозволяє виявляти астероїди-ізгої.

Теги по теме
NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом