20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський хоче провести саміт Україна – Африканський Союз
Зеленський хоче провести саміт Україна – Африканський Союз

Зеленський хоче провести саміт Україна – Африканський Союз

Президент України Володимир Зеленський запропонував провести саміт Україна – Африканський Союз. Таку пропозицію глава держави висунув під час спілкування з африканськими журналістами.

За словами глави держави, Україна зацікавлена у стратегічному партнерстві з державами Африки, але таке партнерство має базуватися на взаємоповазі до територіальної цілісності, суверенітету, мови та традицій.

— Це має бути і в культурній площині, і в економічній площині, і в повазі між людьми. Не порушуючи ваших і наших прав, не зачіпаючи вашу і нашу свободу. Ми поважаємо будь-яку державу, яка поважає нас, – сказав він.

Також Зеленський висловив готовність приїхати у будь-яку державу Африканського континенту, заявивши, що “немає тут жодних пріоритетів”.

Зараз дивляться

— Я вважаю, що якщо ми зможемо організуватися там, де ми зможемо зустрітися, щоб у мене був максимальний контакт із максимальною кількістю лідерів, максимальною кількістю спільнот, я вважаю, що так буде краще. І я хотів би мати можливість зробити таку зустріч Африканський союз – Україна або Україна – країни Африканського континенту, – заявив президент.

Головна мета такого формату – зробити максимум, за словами Зеленського, щоб домогтися стабільності у світі і щоб домогтися миру на території України. А також поставити питання не тільки в Росії, а цією війною і завершенням цієї війни поставити на місце будь-якого агресора з будь-якими колоніальними амбіціями на майбутнє.

В Офісі президента зазначили, що на зустрічі були представлені медіа з Анголи, Ботсвани, Республіки Гвінея, Кенії, Марокко, Нігерії, Сенегалу, Південно-Африканської Республіки, Замбії та Тунісу.

Теги по теме
Владимир Зеленский Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом