Словацькі перевізники на годину заблокували кордон із Україною
Словацькі перевізники на годину заблокували кордон із Україною

Словацькі перевізники на годину заблокували кордон із Україною

Представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) 16 листопада на годину заблокували пункт перетину кордону з Україною «Вишнє Нємецьке» зі словацького боку, щоб підтримати польських колег. Про це повідомляє словацьке агентство TASR.

Словацькі перевізники заблокували дорогу до переходу автомобілями з 13:00 до 14:00. До блокади також приєдналися польські автоперевізники, які перекрили кордон з Україною на території Польщі.

UNAS вимагає від Єврокомісії негайного запровадження дозволів на перевезення українських вантажівок, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати.

Автоперевізники Словаччини погрожують, що якщо ситуацію не буде врегульовано, то кордон із Україною буде заблокований на постійній основі.

«Якщо не буде ніякого поступу, поляки продовжать перекривати кордон і далі, а ми долучимося до того, перекривши все «Вишнє Нємецьке». Ми будемо змушені, тому що іншого шляху немає», – сказав голова UNAS Станіслав Скала у коментарі виданню.

Далекобійники перекрили дорогу до переїзду легковими автомобілями. Попереджувальна акція тривала годину. Протестувальники чекатимуть на реакцію протягом семи днів. 

У митному управлінні Словаччини пізніше сказали, що годинна блокада не вплинула на їхню роботу. Поліція не повідомляла про порушення й запевнила, що стежить за громадським порядком у районі пункту пропуску.

До слова, прикордонники пояснили, чи приєднається Словаччина до блокади українського кордону.

Источник материала
loader
loader