Другий етап пом'якшення валютних обмежень: як це впливатиме на курс
Другий етап пом'якшення валютних обмежень: як це впливатиме на курс

Другий етап пом'якшення валютних обмежень: як це впливатиме на курс

Які нововведення готує НБУ

Банкір Андрій Пишний повідомив, що НБУ продовжує впровадження більшої гнучкості обмінного курсу, а також поступове повернення до інфляційного таргетування, повідомляє 24 Канал. Однак, це лише перший етап, передбачений стратегічним планом.

Другий етап пом'якшення валютних обмежень: як це впливатиме на курс - Фото 1

Андрій Пишний

Голова НБУ

Можу нас усіх привітати – уже шість тижнів ми живемо без фіксованого курсу. Валютний ринок працює, працюють попит і пропозиція, так, за відчутної присутності НБУ, але поступ ринку очевидний.

Пишний підсумував, що перехід від фіксованого курсу до керованого гнучкого пройшов доволі успішно. Зараз НБУ готується до наступних кроків.

НБУ працює над тим, щоб бути готовим реалізувати наступну амбіцію – перейти до другого етапу валютної лібералізації й це те, що точно зробить життя бізнесу легшим.
– пояснює Пишний

Які етапи запланували у НБУ для відновлення української економіки та стабілізації валютного ринку:

  • під час І етапу відбудеться лібералізація торгових операцій та мінімізація множинності поточних обмінних курсів, значна увага має приділятися сприянню інвестиціям та новим кредитам;
  • ІІ етап – має відбутися репарація відсотків за старими борговими зобов'язаннями і посилена лібералізація торгового фінансування, окремо будуть регулюватися валютні ризики;
  • ІІІ етап – створення можливості виплат за інвестиціями та кредитами, а також запровадження кредитування нерезидентів і робота з інвестиціями з-за кордону, у цей же період має відбутися масштабна лібералізація операцій населення.
Теги по теме
Нацбанк курс валют
Источник материала
loader
loader