Через 15 років постане "вісь зла" Китай-Іран-Росія, якщо Захід не отямиться, – Данілов
Через 15 років постане "вісь зла" Китай-Іран-Росія, якщо Захід не отямиться, – Данілов

Через 15 років постане "вісь зла" Китай-Іран-Росія, якщо Захід не отямиться, – Данілов

Якщо Росію не зупинити зараз, то в недалекому майбутньому Захід вже матиме справу з повноцінним альянсом "Росія-Іран-Китай", до якого приєднаються і деякі європейські країни. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у своєму виступі на Halifax International Security Forum у Канаді.

"Україна занепокоєна тим, що серед окремих партнерів активізувалися дискусії з приводу необхідності проведення перемовин, консультацій, зустрічей з росіянами щодо обговорення проблематики війни в Україні, припинення вогню і т.д. Все це від рудиментного страху перед Росією", – заявив він. 

Данілов наголосив, що Захід не повинен боятися Росію і брати в цьому приклад з України. На його думку, замість страху демократичний світ повинен дати "жорстку відповідь" Росії, адже йдеться про "боротьбу між демократією і  тиранією" у широкому сенсі.

"Росія є загрозою для України, Китай – основна загроза для США, а союз Китай-Росія-Іран – виклик для всього світу. Якщо не відбудуться зміни у ставленні Заходу до Росії, зміни у самій Росії, то через 15-20 років світ очікує нова "вісь зла", до якої увійдуть не тільки КНДР, Китай, Іран та РФ, але й деякі європейські країни", – попередив Данілов.

На Заході все гучніше говорять про мир з Росією

Як писав УНІАН, нещодавно колишній командувач військами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс опублікував велику статтю в Bloomberg, де запропонував Україні укласти з Росією мирний договір за принципом "земля за мир". Як приклад він навів Південну Корею, що втратила шанси на об’єднання з північною частиною країни, але отримала шанс стати однією з найбагатших та передових країн світу.

Схожі думки озвучував і скандально відомий американський мільярдер Ілон Маск, чия думка швидко розходиться західними медіа і який має велику армію прихильників. Він упевнений, що Україна має відмовитися від планів повернення своїх територій, аби перестали гинути солдати.

Теги по теме
Россия Китай СНБО Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны