"Ненавиджу цю країну усією душею". УФГ порушила справу на відому українську гімнастку після посту в соцмережах
"Ненавиджу цю країну усією душею". УФГ порушила справу на відому українську гімнастку після посту в соцмережах

"Ненавиджу цю країну усією душею". УФГ порушила справу на відому українську гімнастку після посту в соцмережах

Бронзова призерка чемпіонату світу з художньої гімнастики (2019) та бронзова призерка чемпіонату Європи Влада Нікольченко потрапила у гучний скандал у Польщі. 20-річна уродженка Харкова у себе в Instagram виклала сторіс, де негативно висловилася на адресу поляків.

Перебуваючи у Варшаві в аеропорту ім. Фрідеріка Шопена, Влада заявила, що їй зіпсували настрій з ранку.

"Ненавиджу цю країну всією душею, а найбільше - людей, які тут живуть. Я тут тільки тому, що в моїй рідній Україні закрили аеропорт", - зазначила в сторіс Нікольченко.

Такі слова переможниці фіналу Гран-прі 2018 та дворазової володаркою Кубка світу у вправі з булавами викликали негативну реакцію у колишнього генерального секретаря Федерації гімнастики Польщі.

Петро Дец у себе у Facebook написав, що обурений ситуацією, що склалася.

"У перші вихідні листопада влада Нікольченка провела майстер-клас у Варшаві, Польща, під час турніру з художньої гімнастики "Варшавська осінь-2023". Вона також брала участь у цьому турнірі <...> Дуже сподіваюся, що їй не доведеться знову проходити через польський жах і ніколи не буде змушена знову ступити до Польщі, навіть на мить, мандруючи екзотичними місцями», – зазначив екс-генсек.

Діц зателефонував з віце-президентом Українська федерація гімнастики (УФГ) Іришею Блохіною, яка вибачилася за висловлювання Нікольченка.

Пізніше на сторінці УФГ у Facebook з'явилося повідомлення, що проти Влади відкрито дисциплінарну справу.

Зазначимо, що влітку 2021-го Влада заявила, що робить перерву у спортивній кар'єрі через необхідність відновлення здоров'я після перенесення КОВІД-19 у важкій формі, і переїхала до Об'єднаних Арабських Еміратів тренувати.

У лютому 2022 року після медичного огляду виявлено серйозну травму плеча, яка потребувала хірургічного втручання, але через повномасштабне вторгнення Росії в Україну операцію перенесли на вересень, після якої три місяці відновлення не передбачали жодних фізичних навантажень на суглоб.

2023-го за два тижні до національної першості повернулася до Києва і відновила тренування у Ірини Дерюгіної. На чемпіонаті України в абсолютній першості посіла дванадцяте місце та відібралася у два фінали в окремих видах (м'яч та стрічка), де здобула бронзову нагороду у вправі зі стрічкою.

У листопаді 2023-го разом Нікольченко на турнірі у Польщі "Варшавська осінь" перемогла у багатоборстві, виступаючи у категорії В. Потім Анастасією Ікан (категорія А) розділила перше місце на п'єдесталі у фіналі вправ з булавами. Обидві гімнастки отримали за свій виступ однакову оцінку 32,500.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны