20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Луганщину прибули “карателі” з Росгвардії для обшуків та перевірок – Генштаб
На Луганщину прибули “карателі” з Росгвардії для обшуків та перевірок – Генштаб

На Луганщину прибули “карателі” з Росгвардії для обшуків та перевірок – Генштаб

РФ завезла на тимчасово окуповану територію Луганщини “карателів”. Вони шукають наявність зв’язків місцевого населення з українськими силовими структурами.

Про це в етері телемарафону Єдині новини повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

За його словами, до тимчасово окупованого Мілового на Луганщині прибув підрозділ російських “карателів” з Росгвардії та співробітників поліції з Московської області.

Зараз дивляться

– Вони перевіряють документи місцевого населення, виявляють колишніх українських громадян, насамперед військовослужбовців, а також тих, хто має родичів в українських силових структурах, – сказав Ковальов.

Якщо окупанти, приходячи до квартири, не застали вдома господарів, то повертаються вночі і грабують квартиру, зазначив речник.

Окрім того, в тимчасово окупованому Токмаці на Запоріжжі росяни проводять широкомасштабні обшуки в житлових та нежитлових будівлях. Джерела Генштабу повідомляють, що окупанти шукають місця виготовлення або зберігання вибухових матеріалів.

Також Ковальов розповів, що війська РФ на фоні великих втрат продовжують захоплювати цивільні об’єкти у Херсонській області та облаштовувати там шпиталі. Наприклад, в головному офісі колишнього елеватора загарбники організували польовий шпиталь, де зараз лікуються до 50 поранених військових окупантів.

Раніше в Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що Росія використовує тактику гібридної війни для створення міграційної кризи в Європі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Источник материала
Поделиться сюжетом