13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Командування підрозділу ВЧ частково компенсувало завдані збитки державі
Командування підрозділу ВЧ частково компенсувало завдані збитки державі

Командування підрозділу ВЧ частково компенсувало завдані збитки державі


Аудит Міноборони виявив порушення в одній із військових частин в Чернігівській області на майже 40 млн гривень.

Командування підрозділу однієї з військових частин у Чернігівській області відшкодувало 1,7 мільйона грн завданих державі збитків. Перед цим аудит Міноборони виявив порушення у частині на майже 40 млн гривень. Про це у середу, 22 листопада Міністерсто оборони України. 

Зазначається, що 1,5 мільйона грн було відшкодовано готівкою та 200 тис грн майном у натуральній формі (3,1 тисячі літрів дизельного палива та 13 акумуляторів).

“Гроші були зараховані на рахунок Міністерства оборони України, а майно відобразили в обліку військової частини і використовують за призначенням”, – йдеться у повідомлені. 

Як вказують у відомсті, серед іншого, до збитків призвело те, що командир підрозділу військової частини незаконно ухвалив рішення про розбракування військового майна та здачу його в якості металобрухту.

“Втім, розібрані на металобрухт агрегати могли бути придатні для відновлення пошкодженої військової техніки”, – зазначили у Міноборони з посиланням на результати аудиту. 

Вказується, що наразі сума збитків, завданих у цій військовій частині, після часткового відшкодування становить 37,1 мільйона гривень.

Матеріали внутрішнього аудиту передано до правоохоронних органів, зареєстровано кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах). Триває досудове слідство.

Раніше служба внутрішнього аудиту Міноборони у співпраці з правоохоронними органами провела перевірку однієї з військових частин у Чернігівській області. Аудитори встановили порушення, що призвели до збитків державі на суму 38,8 млн гривень.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ здійснили обшуки в приватних компаніях, причетних до постачання продукції оборонної промисловості. Обшуки проводилися в межах розслідування стосовно можливої розтрати державних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі державою продукції оборонного призначення.

Укроборонпром обмежив спілкування зі ЗМІ після матеріалу Reuters



Теги по теме
военные Минобороны нарушение
Источник материала
Поделиться сюжетом