19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На 50 років: Рада підтримала санкції проти РФ та Білорусі в оборонній сфері
На 50 років: Рада підтримала санкції проти РФ та Білорусі в оборонній сфері

На 50 років: Рада підтримала санкції проти РФ та Білорусі в оборонній сфері

Верховна Рада підтримала сьогодні проєкт постанови, яка стосується запровадження санкцій проти РФ та Білорусі в оборонно-промисловій сфері.

За документ №10271 проголосували 304 нардепи. Тепер він готується на підпис.

Постанову вніс до парламенту президент Володимир Зеленський. Нею затверджується рішення Ради нацбезпеки і оборони України від 20 листопада про застосування секторальних санкцій.

Зараз дивляться

Нові санкції проти РФ та Білорусі: що відомо

РНБО підтримала внесені Кабінетом міністрів пропозиції щодо застосування секторальних економічних та інших санкцій проти Росії та Білорусі в оборонно-промисловій сфері.

Обмежувальні заходи запровадять на 50 років. Йдеться про такі санкції проти РФ та Білорусі:

  • заборона на операції з товарами й послугами із резидентами Росії та Білорусі (це стосується і операцій, що проводяться через громадян інших країн);
  • зупинення виконання економічних та фінансових зобовʼязань на користь резидентів РФ та Білорусі за операціями з товарами військового призначення та подвійного використання;
  • заборона передавати резидентам РФ та Білорусі технології, права на обʼєкти інтелектуальної власності;
  • заборона реєстрації та акредитації організацій колективного управління, засновниками яких є резиденти РФ та Білорусі;
  • припинення спільних проєктів і промислових програм у сфері безпеки і оборони, учасниками яких є російські та білоруські резиденти (щодо товарів військового призначення та подвійного використання);
  • заборона здійснювати інвестиції за участю резидентів РФ та Білорусі щодо юридичних осіб, які виробляють товари військового призначення.

Постанова ВР набирає чинності з дня її ухвалення. Тепер на сайті президента має з’явитися указ про введення в дію рішення РНБО.

18 листопада президент Володимир Зеленський підписав укази, якими увів у дію рішення РНБО про санкції щодо експрем’єра Миколи Азарова, ексміністра Дмитра Табачника, екснардепів Дмитра Святаша та Олега Царьова.

До санкційного списку також потрапили 37 юридичних осіб, які, ймовірно, причетні до депортацій українських дітей з окупованих територій.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Владимир Зеленский Беларусь Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом