Тому що вони молоді? Львів'яни здивували знаннями про Революцію Гідності
Тому що вони молоді? Львів'яни здивували знаннями про Революцію Гідності

Тому що вони молоді? Львів'яни здивували знаннями про Революцію Гідності

Більшість опитаних нычого не чули про події на головній площі країни

У Львові на честь десятої річниці з початку Революції Гідності, яка відбулася 21 листопада, провели опитування серед населення. У мешканців міста питали, що вони знають про день, коли на Майдані Незалежності у столиці України розгорілися масові протести.

Відповідь молоді дуже вразила. Виявилось, що більшість опитаних нычого не чули про події, які кардинально поміняли політичну ситуацію в державі.

Так, наприклад, на питання журналіста чи знає молодь про те, що того часу на Майдані загинуло багато студентів та взагалі багато людей, одна з респондентів відповіла: "Щось таке чула". Чому розпочалась Революція гідності, молодь також не знає. На питання про те, чи слідкували взагалі за подіями на Майдані, молодь відповідала: "Не було часу".

Відео опитування викликало обурливу реакцію користувачів мережі. Люди почали писати гнівні коментарі і звинувачувати систему освіти в тому, що молодь не знає новітню історії своєї країни: "У нас дуже велика прогалина в патріотичному навчанні в школах та університетах. ( Якщо не сказати відсутність навчання патріотизму)"; "Дивно і тупо питати у дітей, які школу щойно закінчили а на той момент ходили до другого класу…";"Не чули,не пам'ятають, не знають… ,а потім ідуть на вибори голосуючи за гасла"; "Це певні провали нашої системи навчання. Це сучасна історія , яку треба навчати".

Слід зазначити, що цього року українці відзначали річницю Революції Гідності в непростих умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну. Десять років тому на центральній площі України протестувальники висловили чітку позицію. Вони виступили проти рішення тогочасних очільників України заморозити процес євроінтеграції та розвернутися в бік країни-терористки.

Раніше "Телеграф" повідомив, як відмічали українські зірки10-ту річницю Революції Гідності.

Теги по теме
Майдан
Источник материала
Поделиться сюжетом