20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вогонь від багаття перекинувся на дитину: українські і швейцарські лікарі врятували 8-річну дівчинку
Вогонь від багаття перекинувся на дитину: українські і швейцарські лікарі врятували 8-річну дівчинку

Вогонь від багаття перекинувся на дитину: українські і швейцарські лікарі врятували 8-річну дівчинку

Спочатку у найбільшому в західних регіонах України опіковому відділенні дитячої лікарні Святого Миколая, потім у  найбільшому опіковому центрі Швейцарії — Kinderspital Zürich лікарі рятували маленьку україночку Настусю, яка отримала 26% опіків тіла від відкритого вогню.

Вогонь уразив 26% тіла дитини

8-річна Настя гралася з друзями поряд з домівкою – діти палили вогнище. Хтось додумався хлюпнути на вогонь бензину, щоб палало яскравіше. Полум’я піднялося і  миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки.

Вогонь уразив 26% тіла Насті. При цьому більшість опіків — глибокі. Першу допомогу дівчинці надали у місцевій лікарні Вінниці. А потому транспортували до Львова.

Зараз дивляться

У Львові встановили вак-систему

Тут, в опіковому відділенні дитячої лікарні Святого Миколая хірурги, не зволікаючи, висікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему.

Цей спеціальний апарат за допомогою від’ємного тиску витягував виділення з рани, осушував її та не давав множитися бактеріям.

З огляду на важкість опіків і відсутність необхідного обладнання для подальшої боротьби за життя і здоров’я дитини, наші лікарі були змушені відправити маленьку пацієнту за кордон — до одного із найбільших опікових центрів Швейцарії — Kinderspital Zürich.

Ця дитяча лікарня приймає найважчих українських діток із термічними травмами.

У Цюриху пересадили шкіру

До Цюриха Настусю супроводжувала львівська опікова хірургиня Леся Стрілка. Вона ж спільно зі швейцарськими колегами продовжила рятувати свою маленьку пацієнтку.

На рани дівчинці спершу пересадили донорську, а потім і її власну шкіру.

Зараз рани вже гояться, шкіра чудово прижилася і Настя почувається значно ліпше. За нею продовжують доглядати швейцарські фахівці.

Потрібен сучасний лазер для шліфування рубців

Спеціалісти Kinderspital Zürich планують розпочати плідну співпрацю з лікарями львівської дитячої лікарні Святого Миколая. А наші мріють, аби одного дня медична система України могла лікувати дітей з найважчими опіками вдома, а не везти їх за кордон.

На місці опіків у Насті згодом утворяться рубці. Вона ростиме, а шкіра на місці опіків — ні.

Аби дівчинка не страждала все своє дитинство, її опікові рубці потрібно буде шліфувати. Сучасний лазер для шліфування рубців у діток із опіками будь-якого ступеня допоможе повернути рухливість та ріст обпеченим ділянкам шкіри, які з часом твердішають і стають менш еластичними.

В Україні такого лазера, на жаль, нема.

Тож благодійна платформа dobro.ua, Kyivstar та Національний реабілітаційний Центр Незламні (UNBROKEN Ukraine) збирають кошти на такий сучасний лазер. Долучитися може кожний, перейшовши за посиланням .

Джерело і фото:

Теги по теме
Львов Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом