Суд заарештував майно Дубінського, його матері та колишньої дружини
Суд заарештував майно Дубінського, його матері та колишньої дружини

Суд заарештував майно Дубінського, його матері та колишньої дружини

Печерський суд заарештував майно підозрюваного у державній зраді депутата Верховної Ради Олександра Дубінського, а також майно його матері та колишньої дружини.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Арешт наклали через досудове розслідування ДБР у кримінальному провадженні щодо відмивання грошей та ухилення від податків.

«Бабель» зазначає, що розслідування розпочали на підставі інформації ЦПК про те, що близькі родичі Дубінського (мати й дружина) протягом кількох останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, двох будинків і 70 соток землі.

Зокрема, сам Дубінський придбав дві квартири вартістю 100 тис. дол. у пентхаусі готелю Fairmont на столичному Подолі, шість земельних ділянок у селі Хотів під Києвом, на двох з яких звели маєтки, земельну ділянку з будинком у Соломʼянському районі Києва, квартиру в елітному житловому комплексі «Французький квартал» у Печерському районі, квартиру на масиві Теремки. Станом на листопад 2019 р. Дубінському належало сім автомобілів, серед яких Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Honda та Subaru.

Мати Дубінського — пенсіонерка, проте за останні пʼять років стала власницею 19 обʼєктів нерухомості загальною вартістю близько мільйона доларів. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два BMW, а також Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa і ЗАЗ Vida.

Колишня дружина Дубінського має сім квартир у Києві, більшість з яких розташовані поруч із квартирами ексчоловіка. Загалом за кілька останніх років вона стала власником нерухомості на суму понад 300 тис. доларів. При цьому її офіційним місцем роботи зазначена посада директора з маркетингу «Ліги фінансового розвитку», засновником якої є Дубінський.

Офіційні доходи родини у 2003-2022 рр. становили 19,57 млн грн, а загальна вартість майна Дубінського, матері та колишньої дружини становить 2,5 млн доларів (приблизно 57,85 млн грн) — тобто майже втричі більше за офіційно отримані доходи.

Печерський суд заарештував 21 квартиру та іншу нерухомість, а також 15 автівок.

6 листопада той же суд відправив Дубінського під цілодобовий домашній арешт. Його підозрюють в організації схеми виїзду за кордон. 14 листопада суд відправив Дубінського до СІЗО на 60 діб без права застави.

Теги по теме
Верховная Рада Новости политики Коррупция
Источник материала
loader
loader