20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сплеск незрозумілих пневмоній серед китайських дітей: ВООЗ не бачить нічого загрозливого
Сплеск незрозумілих пневмоній серед китайських дітей: ВООЗ не бачить нічого загрозливого

Сплеск незрозумілих пневмоній серед китайських дітей: ВООЗ не бачить нічого загрозливого

У заяві ВООЗ стосовно зареєстрованих кластерів респіраторних захворювань у дітей на півночі Китаю, зокрема, йдеться, що на даний час збирається інформація. Але немає підстав не вірити китайській владі, яка запевняє, що нічого незвичного не відбувається.

Сезонні захворювання чи тривожна подія

Ще 13 листопада представники Національної комісії охорони здоров’я Китаю повідомили про зростання захворюваності на респіраторні захворювання в країні. Ця інформації не несла нічого надзвичайного.

Проте, вже 21 листопада світові ЗМІ повідомили, що на півночі Китаю у дітей реєструється  недіагностована пневмонія. Висловлювалися припущення, що це може бути пов’язано не з загальним сезонним зростанням  респіраторних інфекцій, про які раніше повідомляла влада Китаю, а з якимись окремими подіями.

Зараз дивляться

– У Китаї дійсно спостерігається значний сплеск захворюваності на респіраторні інфекції, в основному серед школярів, – визнала тимчасова директорка ВООЗ з питань готовності та запобігання епідеміям і пандеміям, доктор Марія Ван Керкхове.

Але, за її словами, пов’язано це з двома цілком пояснюваними факторами: типовими для холодного сезону захворюваннями та пізнім зняттям антиковідних обмежень у країні.

Обидва фактори взаємопов’язані. Цієї осені в Китаї зняли обмеження, пов’язані з пандемією Covid-19. До речі, всі інші країни зробили це значно раніше.

Китайці позбулися масок і перестали уникати людних місць. А тут і холодна погода втрутилася, сезон застуд. У результаті маємо зростанням респіраторних хвороб.

Це офіційне пояснення.

А поки що ВООЗ продовжує шукати додаткову інформацію.

Доки ж мешканцям північних територій Китаю радять триматися на відстані від хворих, залишатися вдома під час хвороби, за потреби  проходити обстеження, знову згадати про носіння масок у громадських місцях і регулярне миття рук.

Джерело:

Теги по теме
Китай ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом