13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дуже добре знаю українську: Дизель пояснив російську мову в публічному просторі
Дуже добре знаю українську: Дизель пояснив російську мову в публічному просторі

Дуже добре знаю українську: Дизель пояснив російську мову в публічному просторі

Гітрист та лідер гурту Green Grey Дизель (сценічне імʼя Андрія Яценка) розповів, чому спілкується в публічному просторі російської. Музикант, що з початку повномасштабного вторгнення доднався до лав ЗСУ, зізнався, якою мовою говорить вдома та як ставиться до .

Чому Дизель не переходить на українську в публічному просторі

Гітарист гурту Green Grey зауважив, що дуже добре знає українську мову, проте формулювати думки під час інтервʼю йому легше російською.

– Щоби зрозуміло донести думку. Ймовірно, та форма подання та складання речень, до якої я звик у себе в голові, не надто пасує українській мові. Тож я перевчаюся вибудовувати логічні конструкції, – пояснив музикант.

При цьому Дизель запевнив, що його гітара грає “виключно українською мовою”, та поділився, що в побуті він та дружина спілкуються українською.

Зараз дивляться

– І я, і вона російськомовні. Ми живемо вже разом близько 20 років. І років 15 говримо одне з одним українською мовою, коли ми самі, коли ми в родині. Це так легко, прикольно – українська мова краща в спілкуванні за російську побуті, – розповів лідер гурту Green Grey.

Ставлення Дизеля до заяв Ірини Фаріон

Музикант зізнався, що йому часто дзвонять зі ЗМІ, щоби дізнатися його думку з приводу слів Ірини Фаріон щодо українських військових, які розмовляють російською.

Дизель зазначив, що війна змінила кожного українця, проте він проти радикалізму у мовному питанні.

– Що можна ще додати до того, що кажуть хлопці з Азова та волонтери? Я радий, що починають розставляти крапки у таких питаннях. Нічого, крім розділення країни, такими діями не досягти, – вважає гітарист та військовий ЗСУ.

Разом з тим Дизель підтримує тренд з переходом публічних персон на українську мову. Адже своїм прикладом зірки та інфлюенсери здатні дуже багато зробити для її підтримки.

Фото:

Источник материала
Поделиться сюжетом