19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Депутат Лабазюк вийшов під заставу у день арешту судом
Депутат Лабазюк вийшов під заставу у день арешту судом

Депутат Лабазюк вийшов під заставу у день арешту судом

Депутат Лабазюк вийшов під заставу у день арешту судом

Напередодні він стверджував, що таких грошей не має.

Народний депутат Сергій Лабазюк ще 28 листопада вийшов з-під варти післярішення суду про його арешт із можливість внесення застави у розмірі  40 млн 260 тисяч грн, повідомив журналіст Олег Новіков.

Підозрюваний у спробі підкупу топпосадовців депутат Лабазюк відразу після засідання суду заявив у коментарі «Радіо свобода», що планує внести заставу. При цьому він додав, що 40 млн грн у нього немає, тому він планує їх позичити.

СергіяЛабазюка підозрюють у намаганні підкупити віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу Найєма за отримання підрядів на відбудову інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень. За це він пообіцяв посадовцям «винагороду» у 3-5% від вартості кожного підряду.

Лабазюк не визнає провини та звинувачує чиновників у провокації.

Після виходу під заставу депутат повинен здати закордонні паспорти, не спілкуватися з іншими підозрюваним та свідками, зокрема Кубраковим і Найємом, та носити електронний браслет. Запобіжні заходи діятимуть до 21 січня 2024 року.

За даними слідства, у серпні 2023 року народний депутат від партії «За майбутнє» Сергій Лабазюк, який також володіє будівельним та аграрним бізнесом, звернувся до високопосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди. У ролі посередника депутат залучив директора компанії.

Уже після надходження 50 млн гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України депутат через довірену людину намагався передати топпосадовцю Держагентства відновлення обіцяний відсоток, зазначили правоохоронці. Так, 150 тисяч доларів у китайській шкатулці принесли на паркінг одного зі столичних супермаркетів.

Источник материала
Поделиться сюжетом